Trabzonspor Genel Sekreteri Sağıroğlu: Tüzük Konusunda Her Türlü Görüş Ve Öneriye Açığız

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, 1 Temmuzda gerçekleştirilecek ve tüzük tadilat gündemiyle toplanacak Olağanüstü Genel Kurul ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Genel Sekreteri Sağıroğlu: Tüzük Konusunda Her Türlü Görüş Ve Öneriye Açığız
  • 26 Haziran 2018, Salı 14:20
Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, 1 Temmuzda gerçekleştirilecek ve tüzük tadilat gündemiyle toplanacak Olağanüstü Genel Kurul ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Göreve geldikleri günden itibaren uzun yıllardır tartışılan tüzüğün Dernekler Kanununa ve Medeni Kanuna uygun hale getirilmesi amacıyla yoğun bir gayret gösterdiklerini kaydeden Sağıroğlu, “Taslak tüzük ortaya çıktı. Resmi sitemizde camiamızın okuyup yorumlaması amacıyla paylaştık. Ayrıca görüş ve önerilerini de iletebilmesi için mesaj bölümü oluşturduk. Şu anda tarafımıza iletilen görüş ve önerilerin içerisinde uygun olanları değerlendirerek taslak tüzüğümüze son şeklini vereceğiz, üyelerimizin onayına sunacağız. Üyelerimizden 1 Temmuzda o günün tamamını kongreye ayırmalarını rica ediyoruz. Neticede maddeler görüşülecek ve oylama yapılacak. Sayısal eksiklikler yüzünden tüzüğün genel kuruldan geçmemesinin camiamızda başka sorunlara yol açacağı tartışılmaz bir gerçektir” dedi.

“Yönetim yaptığı harcamalardan sorumlu olacak
Sağıroğlu, tüzükte geçici maddelerle birlikte yaklaşık 90 maddede düzenlemeye gittiklerini vurguladı. “Bazı maddelerdeki ifadeler güncel hale getirildi ya da düzeltildi. Bazı maddelerdeki eksiklikler giderildi. Bazı yeni maddeler de tüzüğümüze eklendi” diyen Sağıroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Tüzüğe devrim niteliğinde bir madde ekledik. Yönetim kurulu yetkisiz harcama yapamayacak. Yapar ise o harcamalardan sorumlu olacak. Bunun yanında hem yönetimde hem de kurullarımızda görev almanın normları güncellendi. Üyelik süreci şeffaf hale getirildi. Nedir bu şeffaflık! Üyelik başvurusunda bulunan kişi üyeliğinin hangi aşamada olduğunu resmi internet sitemizden takip edebilecek. Trabzonsporumuza yeni üyelikler de getirildi. Taraftar üyeliği gibi Disiplin mevzuatımız güncellendi. Örneğin bazı hallerde üye doğrudan Disiplin Kuruluna başvurabilecek.”

Teamüller gereği tüzük dışında başka gündemimiz olmamalı
Olağanüstü genel kurulda tüzük tadilatının dışında başka bir gündemin olup olmadığına dair de açıklamalarda bulunan Sağıroğlu, şunları söyledi:
“Kongrelerimiz; camiamızın fikirlerini, eleştirilerini aktardıkları demokratik ortamlardır. Bunda hiçbir sorun yok. Ancak takdir edersiniz ki camiamız için tarihi önem arz eden kongremizde, teamüller gereği gündemi başka konulara yoğunlaştırmamak gerektiğini düşünüyorum. Böyle olur ise tüzüğün görüşülmesi ve oylamanın yapılması günlerce sürebilir. Bu bir kısıtlama veya antidemokratik tavır kesinlikle değildir. Bizler her türlü eleştiriye ve öneriye açık insanlarız. Lakin yıllardır değişmesi yönünde ortak kanaatin olduğu tüzüğümüz için ciddi bir adım atıldı. İnanıyoruz ki bu adıma camiamız katkısını en yüksek seviyede verecektir. Daha sonra yapılacak kongrelerde her türlü konuyu tabi ki konuşur, değerlendiririz. Bunda hiçbir sorun yok.”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık