Tokyoda Milli Karatecilerden 3 Altın Madalya

Karate 1 Premier Ligin Tokyoda yapılan yedinci ve son etabında Türk karateciler, çıktıkları final mücadelelerinde başarı sağlayarak Japonyadan üç altın madalya kazandı.

Tokyoda Milli Karatecilerden 3 Altın Madalya
  • 14 Ekim 2018, Pazar 14:01
Karate 1 Premier Ligin Tokyoda yapılan yedinci ve son etabında Türk karateciler, çıktıkları final mücadelelerinde başarı sağlayarak Japonyadan üç altın madalya kazandı.
Dünya Karate Federasyonunun (WKF) en önemli organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier Ligde 2018 sezonu Japonyada tamamlandı. Tokyo kentinde yapılan sezonun yedinci ve son etabında Türk karateciler, çıktıları final mücadelelerinde başarılı olarak üç altın madalya kazandı.
12-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Karate 1 Premier Ligin Tokyo etabında 70 ülkeden 630 karateci mücadele etti. İkisi takım, 12si ferdi olmak üzere 14 dalda madalyanın dağıtıldığı müsabakalarda 10 kadın, 11 erkek karateci Türkiyeyi temsil etti.
Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarına kota puanı veren organizasyonun 14 Ekim Pazar günü yapılan final seansında 5 Türk karateci, madalya için tatamiye çıktı.
Kumite 60 kilo finalinde Fransız Kajith Kanagasingam ile karşılaşan Eray Şamdan, öne geçtiği mücadelede rakibi skorda dengeyi sağlasa da üç puanlık tekmesiyle sonuca gitti ve tatamiden 4-1 galip ayrıldı. Bu sezon Premier Ligde dördüncü finaline çıkan 21 yaşındaki milli karateci, Dubai ve Rotterdamın ardından üçüncü altın madalyasını Tokyoda kazandı.
Kumite 84 kilodaki temsilcimiz Uğur Aktaş, Karate 1 Premier Ligde sezonu zirvede noktalamayı başardı. Japon Rikito Shimada karşısında yumruklarıyla etkili olan milli karateci, tatamiden 3-0 kazanarak Pariste bronz madalya ile başladığı organizasyonu Rotterdamın ardından ikinci altın madalyasını kazanarak noktaladı.
Kumite 67 kiloda bu sezonki üçüncü Karate 1 Premier Lig finalini Tokyoda yakalayan Burak Uygur, Japon rakibi Hiroto Shinoharanın sakatlığı nedeniyle finale çıkmaması üzerine altın madalyanın sahibi oldu.

Sofuoğlu ve Merve repesajda kaybetti
Sabah seansında yapılan bronz madalya mücadelelerinde tatamiye çıkan milli sporculardan Ali Sofuoğlu, ferdi kata üçüncülük mücadelesinde Japon Yuhei Horibaya 3-2; kumite 61 kilo repesaj finalinde de Merve Çoban, Sırp Jovana Prekovice 1-0 kaybetti.
Dünya Şampiyonası heyecanı başlıyor
Karate 1 Premier Ligde sezon Tokyoda sona ererken, heyecan İspanyanın başkenti Madridde düzenlenecek 24. Dünya Büyükler Karate Şampiyonasıyla devam edecek.
6-11 Kasım tarihleri arasında yapılacak şampiyonada Türkiye Karate Milli Takımı, tam kadro mücadele verecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık