Süper Lige Çıkan İzmit Belediyesporda Yeni Başkan Öztürk Oldu

Süper Lige çıkan İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımında yeni başkan Muhammed Öztürk oldu.

Süper Lige Çıkan İzmit Belediyesporda Yeni Başkan Öztürk Oldu
  • 06 Temmuz 2018, Cuma 12:14
Süper Lige çıkan İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımında yeni başkan Muhammed Öztürk oldu.
Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde Mersin Basketbolla çekişmeli bir final oynayan ancak 3-1 yenilerek ikinci olan, Federasyon Kupasında ise şampiyonluğa ulaşan İzmit Belediyespora, Süper Ligden Yakın Doğu Üniversitesinin çekilmesiyle lige katılım için sözlü davet almıştı. Yaklaşık bir hafta önce sözlü davetin ardından Süper Lig için resmi devlet alan İzmit Belediyesporda düzenlenen kongre ile Başkan Erdoğan Şentürk görevini Muhammed Öztürke devretti. Yapılan kongrenin ardından düzenlenen devir teslim töreninde görevi Öztürke devreden Şentürk, İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımının Süper Lige çıkması halinde görevi devredeceğini daha önce söylediğini belirterek, takım için hizmetlerini sürdüreceğini açıkladı.
Kültür Tepesinde bulunan restoranda gerçekleşen yapılan devir teslim törenine Erdoğan Şentürk ve Muhammed Öztürkün yanı sıra, kulüp yöneticileri Emre Ercanlı ve Necati Akkuzu katılım gösterdi. Toplantıda konuşan eski başkan Erdoğan Şentürk, “Ben bu kulübün 2013 yılından beri başkanlığını yapıyorum. Bu kulüpte çok dağınık bir yapı mevcuttu. Bir buçuk senede kulübümüzü toparladık. 15te görevi bırakacağımı söylemiştim. Fakat belediye başkanımız bana basketbol projesi yapmak istediğini ve projenin başında benim olmamı istediğini söyledi. 2015te basketbol takımımızı kurarak ana branş olarak kabul ettik. İzmit Belediyesporu birçok farklı branşta güzel noktalara taşıdık. 2018te Süper Lige çıkacağız diye açıklama yapmışız. Bu zor bir açıklamaydı. Güzel bir yönetim kurulumuz var. Beraber başardık bu işi. İlk sene bölgesel ligde Türkiye 5.si olduk ve ikinci lige çıktık” dedi.

Amacımız basketbolu tekrar Kocaeliye getirmekti
Amaçlarının basketbolu Kocaeliye kazandırmak olduğunu ifade eden Şentürk, “Sonra biz Nevşehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü takımını 246 bin TL rakamla bağış yoluyla devraldık ve başkan olduk. Play-Offta güzel bir başarı elde ettik. Amacımız basketbolu tekrar Kocaeliye getirmekti. Bazen minibüslerle insanları maçlara taşıdık. Ama bu sene daha akıllı bir strateji geliştirdik. Bütçemiz 8-9 takımdan sonra geliyordu. 600 bin TL civarında bütçemiz vardı. Biz bu başarıları İzmitin insanıyla gerçekleştirdik. Hocamız ve bazı oyuncularımız da İzmitli. Türkiye kupasını İzmite getirdik. Yıllar sonra Kocaelide elde edilen belki de en büyük başarıydı. Kadın basketbolunu yönetmek zor bir iş” diye konuştu.

Arkadaşların işi gerçekten zor, şimdiden başarılar diliyorum
“Bizimle beraber emek gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer veren Erdoğan Şentürk, “Şehir bunu çok istedi. 27 Mayısta mevcut kulübümüzü kongre sonucunda Muhammet Öztürke teslim ettim. Gençlik Kulübümüzü de Muhammet Öztürke teslim ettim. Takım Süper Lige çıktığında benim işim bitecek demiştim. Arkadaşların işi gerçekten zor, şimdiden başarılar diliyorum. Bu başarı benim hayalimdi. Ben bu kulüpten hiç para almadım. Bu işi gönüllülük çerçevesi içerisinde yaptım” ifadelerine yer verdi.
Şentürkün ardından konuşan İzmit Belediyespor Kulübünün yeni başkanı Muhammed Öztürk ise, “İzmitte spora destek vermeye çalışıyoruz. Şehrimizin sporuna değer katmaya çalışıyoruz. Kocaelide birkaç yıl sonra gençlerin Türkiyede derece yapacağını düşünüyorum. Tüm belediyeler spora ciddi destek veriyor. Hedefimiz şehrimizdeki gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmaktır. Atletizmde ve jimnastikte derece elde eden bir takımımız var. Kulüp olarak birçok branşta ilklere imza atıyoruz. Kadın Basketbol takımımızın Süper Ligde olması gençlerimize bir heyecan kattı. Kocaelispor da ileride umarım Süper Lige çıkar da birçok dalda en üst ligde yer alırız. Her anlattığımız şeyin arkasında bir mimar var, o da Belediye Başkanımız” diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından İzmit Belediyespor Kulübünün yeni başkanı Muhammed Öztürk, Erdoğan Şentürke takım için yapmış olduğu hizmetler için teşekkür plaketi takdim etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık