Süper Ligde İlk 6 Haftanın Panoroması

Spor Toto Süper Ligde 6. hafta oynanan karşılaşmalarla birlikte son bulurken, 6 haftalık periyotta ilginç istatistikler ortaya çıktı.

Süper Ligde İlk 6 Haftanın Panoroması
  • 26 Eylül 2018, Çarşamba 10:08
Spor Toto Süper Ligde 6. hafta oynanan karşılaşmalarla birlikte son bulurken, 6 haftalık periyotta ilginç istatistikler ortaya çıktı.
Süper Ligde 6. hafta maçlarının tamamlanmasının ardından, ilginç istatistikler ortaya çıktı. Bu hafta sonunda zirveyi Medipol Başakşehir devraldı.

İlk 4te 4 İstanbul takımı
Süper Ligde bu haftaya kadar oynanan karşılaşmalar sonucunda ilk 4 sırayı İstanbul takımları paylaştı. 13 puanla Medipol Başakşehir zirvede yer alırken, 12 puanı bulunan Galatasaray 2. sırada, aynı puana sahip Kasımpaşa ise 3. sırada yer buldu. Beşiktaş da 11 puanla onları takip etti.

3 takım galibiyetle tanışamadı
Bu sezon oynanan ilk 6 hafta karşılaşma sonucunda 3 takım henüz galibiyetle tanışamadı. Süper Ligin yeni ekipleri Büyükşehir Belediye Erzurum ve Çaykur Rizesporun yanı sıra Bursaspor da ilk 6 haftalık periyotta 4 puanla tanışamayan ekipler olarak dikkat çekti.

Gol kralı Diagne
Kasımpaşanın golcü futbolcusu Mbaye Diagne, ilk 6 haftada attığı 8 golle gol krallığı listesinde zirvede yer alıyor. Çaykur Rizespora 1, Medipol Başakşehire 2, Demir Grup Sivasspora 2, Ankaragücüne 1, Galatasaraya 1 ve son olarak da Aytemiz Alanyaspora 1 gol atan Senegalli futbolcu, Süper Ligdeki tüm karşılaşmalarda gol atarak ligin en golcü futbolcusu durumunda. Diagneyi 4 golle Beşiktaşın golcü futbolcusu Babel takip ediyor.

Bursaspor beraberliğe abone
Spor Toto Süper Ligin ilk haftasında Fenerbahçeye 2-1 mağlup olan Bursaspor o maçtan sonra Kayserispor ve Medipol Başakşehir ile 0-0, Konyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalarak 5 maçlık bir seri yakaladı. Yeşil-beyazlılar ligde 5 puanla 15. sırada yer alıyor.

Ligin en golcüsü Galatasaray
Süper Ligde geçtiğimiz yılı şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, ilk 6 hafta sonucunda attığı 14 golle rakip ağları en fazla sarsan ekip oldu. Ankaragücüne 3, Göztepeye 1, Aytemiz Alanyaspora 6 ve Kasımpaşaya da 4 gol atan sarı-kırmızılılar, 9 kez de meşin yuvarlağı ağlarında gördü.

Beşiktaş kalesini kapatamıyor
Şenol Güneş ile birlikte 11 puan toplayan Beşiktaş, bu sezon oynadığı bütün karşılaşmalarda gol yedi. Siyah-beyazlılar, Akhisarspor, Bursaspor, Evkur Yeni Malatyaspor ve Fenerbahçeden 1, Antalyaspordan da 3 gol yiyerek bu sezon kalesinde toplam 8 gol gördü.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık