Pursaklarda Şampiyon Başpehlivan Hamza Köseoğlu Oldu

Pursaklar Belediyesinin geleneksel hale getirdiği yağlı pehlivan güreşlerinin beşincisinde er meydanına çıkan pehlivanlar kıyasıya güreşti. Günün şampiyonu ise başpehlivan Hamza Köseoğlu oldu.

Pursaklarda Şampiyon Başpehlivan Hamza Köseoğlu Oldu
  • 02 Temmuz 2018, Pazartesi 12:33
Pursaklar Belediyesinin geleneksel hale getirdiği yağlı pehlivan güreşlerinin beşincisinde er meydanına çıkan pehlivanlar kıyasıya güreşti. Günün şampiyonu ise başpehlivan Hamza Köseoğlu oldu.
Ata sporu olan yağlı güreşlere sahip çıkan ve bunu Pursaklarda yaşatan Belediye Başkanı Selçuk Çetin, 200e yakın pehlivanı Pursaklar halkı ile buluşturdu. Ayyıldız Özgürlük Parkında yapılan 5. Yağlı Pehlivan Güreşlerine AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Kaymakam İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Servet Türkayık, MHP İlçe Başkanı Uğur Atagün, Güreş Ağası Hasan Yiğit, bürokratlar, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda sporsever katıldı. Yağlı güreşlerde 200e yakın pehlivan er meydanında kol bağladı. Başpehlivan, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük, deste küçük, tozkoparan, ayak boy, teşvik bir, teşvik iki, minik iki ve minik bir kategorisinde kıyasıya mücadeleler yapıldı.
Renkli ve kıyasıya bir mücadele izleyen Pursaklar halkı gün boyu doyasıya eğlendi. Güreşlerin devam ettiği anda yapılan güreş ağalığı ihalesi geçen yılın güreş ağası Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Yiğitte kaldı. Dereceye girenleri tebrik edip madalyalarını takan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Bizler ata sporumuz olan yağlı pehlivan güreşlerimizi geleneksel hale getirip ilçemizde yaşatıyoruz. Güreşlere katılan pehlivanlarımıza, sporseverlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Güreş Ağası Hasan Yiğit, “Pursaklar Belediye Başkanımız tarihe, geleneğe ve geleceğe sahip çıkıp ata sporumuzu yaşatıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kıyasıya geçen güreşlerde birinciliği Başpehlivan Hamza Köseoğlu kazandı. 2. Bahar Şenliklerinin sonunda Pursaklar halkına sanatçı Burak Kartal konser verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık