Orhan Demirdal Ölümünün 17. Yıldönümünde Kabri Başında Anılacak

Adana Demirspor Kulübü Onursal Başkanlarından Orhan Demirdal ölümünün 17. Yıldönümünde yarın (23 Temmuz Pazartesi) saat 11.00de Asri Mezarlıktaki kabri başında okunacak mevlit ve dualarla anılacak.

Orhan Demirdal Ölümünün 17. Yıldönümünde Kabri Başında Anılacak
  • 22 Temmuz 2018, Pazar 11:19
Adana Demirspor Kulübü Onursal Başkanlarından Orhan Demirdal ölümünün 17. Yıldönümünde yarın (23 Temmuz Pazartesi) saat 11.00de Asri Mezarlıktaki kabri başında okunacak mevlit ve dualarla anılacak.
Ağabeyleri İlhan, Remzi ve Turhan Demirdal kardeşler, Orhan Demirdalın yokluğuna alışamadıklarını belirttiler. 58 yaşında hayata veda eden Orhan Demirdalı her yıl ölüm yıldönümünde andıklarını ifade eden Demirdal ailesi, Orhanımızın yokluğuna alışamadık. Her yıl anma töreninde bizlerin ve Orhanımızın dostları ile kabri başında buluşuyor dualarımızı gönderiyoruz dediler.
Orhan Demirdalın bir Adana Demirspor aşığı olduğunu hatırlatan Turhan Demirdal, Orhan Demirdal çok iyi bir Adana Demirsporluydu. Orhan rahatsızlığı döneminde bile Adana Demirsporun durumu hakkında bilgi alırdı. Kardeşimiz Orhan Adana Demirsporun başarısıyla gurur duyar, başarılı olmayınca da çok üzülürdü. Orhanımızı asla unutmayacağız diye konuştu.
Ölümüyle Fatih Terimi gözyaşlarına boğan Orhan Demirdal, onu Adanada, genç takımda oynarken görüp, elinden tutan isimlerden biriydi. Adananın köklü ailelerinden olan Demirdal Ailesinin 6 çocuğundan biri olan Demirdal, Ankara Yüksek Ticaret Okulunu birincilikle bitirmiş, Adana Demirspor Kulübünün teşvikiyle Adana Yüzme Havuzunda yüzmeye başlamıştı. Yüzme sporunda isim olmuş Muharrem Gülerginin talebesi olan Demirdal, o yıllarda rekorları birbiri ardına kırmıştı.
1965-1970li yıllarda Adana Demirsporda büyük başarılara imza atan Demirdal, bir süre sonra kulüpte yöneticilik yapmaya başladı. Yöneticilik yıllarında genç takımda oynamaya başlayan Fatih Terimi izleyen Demirdal, oldukça yetenekli bulduğu bu genç için diğer yöneticilerle konuştu; onun A takımına yükselmesinde büyük rol oynadı.
Terimin yıldızı, Adana Demirsporda giderek parlıyordu; Galatasaraydan transfer teklifi gelmişti. O dönemlerde Terimin en büyük destekçisi yine Demirdaldı. Orhan Abisinin tavsiyesine uyarak Galatasaraya geçen Terim, bu takımda uzun yıllar futbol oynadı; oynadığı takıma teknik direktör oldu ve başarıdan başarıya koştu.
Terim, ne kadar yoğun çalışırsa çalışsın, destekçisi Demirdalla bağlantısını koparmadı. Fiorentinanın başındayken bile, her maç öncesi Orhan Abisini arayarak Cebim maç öncesinde açık olacak. Bana şans dilemeyi unutma dedi. Orhan Demirdal da, Terime şans dilemeyi hiçbir zaman unutmadı.
Demirdal, yöneticiliği bıraktığında Adana Demirsporun Onursal Başkanıydı. Hiç evlenmeyen Demirdalın hayatı, birkaç yıl önce yakalandığı kan kanseri ile değişmişti. Tedavi için Terimin tavsiyesiyle İsraile giden Demirdal, 2001 yılında 58 yaşında yaşama veda etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık