Muhaymin Mustafa Tofaşta

TOFAŞ Basketbol Takımı, Anadolu Efesin genç oyuncusu Muhaymin Mustafayı kiralık olarak renklerine bağladı.

Muhaymin Mustafa Tofaşta
  • 23 Temmuz 2018, Pazartesi 16:34
TOFAŞ Basketbol Takımı, Anadolu Efesin genç oyuncusu Muhaymin Mustafayı kiralık olarak renklerine bağladı.
Yeni sezon kadro çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden TOFAŞ, Anadolu Efesten Muhaymin Mustafayı renklerine bağladı. 1999 doğumlu ve 1.96 cm boyundaki Muhaymin Mustafa, kiralık olarak mavi-yeşilli takıma transfer olurken, Sudan asıllı Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı olan genç oyuncu, 2017-2018 sezonunda çifte lisansla hem Anadolu Efes, hem de İstanbulspor Beylikdüzü forması giydi. Ümit Milli Basketbol Takımında da görev yapan Muhaymin Mustafa, geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol Liginde 8 maçta 8 sayı, 2.6 ribaund; Basketbol Süper Liginde 15 maçta 1.5 sayı, Euroleaguede ise süre aldığı 7 maçta 0.9 sayı ortalamalarıyla oynadı.

Muhaymin Mustafa kimdir?
10 Şubat 1999 doğumlu ve 1.96 cm boyundaki Muhaymin Mustafa, şutör gard (2) pozisyonunda görev yapıyor. Basketbola sekiz yaşında başlayan ve 10 yaşından bu yana Anadolu Efeste forma giyen Muhaymin Mustafa, 2015-16 sezonunda Anadolu Efesin pilot takımı Pertevniyalde görev yaparak Türkiye Gençler Şampiyonasında ikincilik kürsüsüne çıkıp, gösterdiği performansla turnuvanın en iyi forveti seçildi. 2016-2017 sezonunda ise Bursada düzenlenen Genç Erkekler Türkiye Şampiyonasında Anadolu Efes Genç Takımıyla şampiyonluk yaşayan Muhaymin, bir kez daha şampiyonanın en iyi forveti seçilerek, maç başına kaydettiği 25 sayı ortalamasıyla turnuvanın sayı kralı oldu.
2017-2018 sezonuyla birlikte Anadolu Efes A Takımına yükselen Muhaymin Mustafa, çifte lisansla formasını giydiği Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden İstanbulspor Beylikdüzünde 8 maçta 8 sayı, 2.6 ribaund ortalama istatistiklerine imza atarken, Anadolu Efes formasıyla Basketbol Süper Liginde 15 maçta 1.5 sayı, Euroleaguede ise süre aldığı 7 maçta 0.9 sayı ortalamasıyla oynadı.
U16, U17 ve U18 yaş gruplarında Ay yıldızlı formayı sırtına geçiren Muhaymin Mustafa, son olarak Ümit Milli Takım ile Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonasında mücadele verirken, Ay Yıldızlılar turnuvayı beşincilikle tamamladı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık