Muğla Dev Organizasyona Hazır

Muğlanın Marmaris İlçesinde 13-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Dünya Ralli Şampiyonasının (WRC) 10uncu yarışının hazırlıkları devam ediyor. Muğla, şampiyonada dünyaca ünlü pilotların zorlu mücadelelerine ev sahipliği yapacak.

Muğla Dev Organizasyona Hazır
  • 22 Ağustos 2018, Çarşamba 13:15
Muğlanın Marmaris İlçesinde 13-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Dünya Ralli Şampiyonasının (WRC) 10uncu yarışının hazırlıkları devam ediyor. Muğla, şampiyonada dünyaca ünlü pilotların zorlu mücadelelerine ev sahipliği yapacak.

Seyirci etabı Marmaris merkezde
8 yıl aradan sona yeniden ülkemize dönen ve 2018 yılında ülkemizde düzenlenecek en büyük spor organizasyonu olan Dünya Ralli Şampiyonasının Türkiye ayağı, 13 Eylül Perşembe günü saat 20.00da Marmaris Atatürk Meydanındaki start seremonisi ile başlayacak. WRC tarihinde ilk kez startın hemen ardından Turkey adı verilen şehir içi seyirci özel etabına geçilecek ve sporseverler, Marmaris merkezdeki bu etapta otomobillerin muhteşem performanslarını çok yakından izleme şansı bulacaklar.

Denizden de takip edilebilecek
896 kilometre uzunluğundaki parkurda, toplam uzunluğu 317 kilometre olan 17 özel etabı geçecek olan efsane pilotlar tozu dumana katacak. Denize sıfır koşulacak etaplarda izleyiciler, Marmarisin eşsiz doğal güzelliğiyle birlikte yarışın keyfini çıkaracak. 15 Eylül Cumartesi günü 10.00-11.00 ve 15.00-16.00 saatleri arasında koşulacak Datça etabının yaklaşık 4 kilometrelik bölümü, Sarıliman Koyundan tekne ile takip edilebilecek. Yine aynı gün 08.35-10.00 ve 13.25-15.00 saatleri arasında koşulacak olan Yeşilbelde etabının yaklaşık 3 kilometrelik bölümü Malderesi Koyu tarafından, 2 kilometrelik bir başka bölümü de Bördübet Koyu tarafından da denizden izlenebilecek.

İlk gün Ulada gerçekleşecek
14 Eylül Cuma sabahı 07.00de Asparandaki servis alanından güne başlayacak olan ekipler, rallinin ilk gününde sırasıyla Çetibeli (38 KM), Ula (21.90 KM) ve Çiçekli (12.55 KM) etaplarını ikişer kez geçerek 18.33ten itibaren yine Asparanda günü tamamlayacaklar. Türkiye Ralli Şampiyonasını takip eden ekipler de, rallinin sadece Cuma günü koşulacak 145 kmlik özel etaptan oluşan bölümünü geçerek şampiyonaya puan taşıyacaklar.

Cumartesi günü rota Gökova Körfezi
15 Eylül Cumartesi sabahı 07.42de bir kez daha Asparandaki servis alanından güne başlayacak olan ekipler, bu kez Gökova Körfezine yönelerek 36 KMlik Yeşilbelde, 10 KMlik Datça ve 20 KMlik İçmeler etaplarını ikişer kez geçecekler ve rallinin ikinci gününü 17.46dan itibaren yine Asparanda kurulu servis parkta tamamlayacaklar.

Final etabı Servis Parkta bitiyor
Rallinin son günü olan 16 Eylül Pazar saat 09.25te direksiyon başına geçecek olan ekipler, Marmaris (7.12 KM), Ovacık (8.04 KM) ve Gökçe (13.25 KM) etaplarını geçtikten sonra Marmaris-2 adıyla geçilecek olan Power Stage (avantaj etabı) ile ralliyi noktalayacaklar. Bu etabın servis alanının girişinde bitiyor olması da Dünya Ralli Şampiyonasındaki ilklerden birisi olacak. Rallinin finiş seremonisi ve ödül töreni de saat 14.28den itibaren Asparan Servis Park‘taki podyumda gerçekleştirilecek.

Akreditasyon toplantısı 28 Ağustosta
13-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Ralli Şampiyonasına (WRC) dahil olan Türkiye Rallisi Şampiyonasını takip edecek medya mensuplarının akreditasyon işlemlerini gerçekleştireceği toplantıda, ayrıca Yarışma Direktörü Murat Kaya ve Ralli Koordinatörü Pelin Tanca Bertuletti organizasyon detaylarını paylaşacaklar.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık