Kocaelide 10 Bin Öğrenci Basketbol Topuna Kavuştu

İzmit Belediyesi ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından hayata geçirilen proje kapsamında 10 bin öğrenciye Türkiye Basketbol Federasyonu CEOsu Ömer Onanın katılımıyla basketbol topu dağıtıldı.

Kocaelide 10 Bin Öğrenci Basketbol Topuna Kavuştu
  • 23 Ekim 2018, Salı 15:33
İzmit Belediyesi ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından hayata geçirilen proje kapsamında 10 bin öğrenciye Türkiye Basketbol Federasyonu CEOsu Ömer Onanın katılımıyla basketbol topu dağıtıldı.
Türkiye Basketbol Federasyonu ve İzmit Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen “Haydi Sahaya” projesi çocukları basketbolla buluşturmaya devam ediyor. Proje kapsamında yapılan 10 basketbol sahasının açılışı bugün İzmit Yahyakaptan Mahallesinde bulunan Edebali Ortaokulunda gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Türkiye Basketbol Federasyonu CEOsu ve eski milli basketbolcu Ömer Onan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.

“Amacımız tüm ilk ve ortaokulların bahçesine spor salonları yapmaktır”
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlunun sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı törende konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu CEOsu Ömer Onan, “Çocuklarımıza basketbol topu dağıtarak çıktığımız yolculuğumuzu Mart ayında imzaladıkları protokol ile pekiştirdik. Federasyon olarak tüm okulların bahçesine basketbol sahası inşa etmek üzere başladığımız projemiz henüz oluşum aşamasındayken Başkan Doğan, ‘Ben ilk sahalarımızı yapmak ve çocuklarımıza armağan etmek istiyorum demişti. Bu samimi yaklaşımı bizleri mutlu etmekle kalmadı, aynı zamanda da cesaretlendirdi. Bu imzanın sonrasında hem Milli Eğitim hem de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katılımıyla yaptığımız protokol sayesinde şimdi daha güçlüyüz. Sağlıklı zihinlerin ve bedenlerin oluşması için çocuklarımızın spor yapması gerekiyor. Projemiz kapsamında amacımız tüm ilk ve ortaokulların bahçesine spor salonları yapmaktır. Sayın başkanımız da yıllarca çocuklarımıza sağlık anlamında destek verirken şimdi hizmet aşamasında da sınır tanımıyor. İzmitten sporcuların çıkması için çalışıyor. Bu sahada topla buluşan kardeşlerimin milli formamızı gururla taşımasını arzu ediyorum” dedi.

“Spor bizim için çok önemli”
Daha sonra konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, “Selçukluya gitsek orada da Osmanlıda da birçok padişah spor anlamında birçok yöneticimiz sportif kimliklere sahip kişilerdi. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de sporu ve sporcuyu destekliyor, onlar için çeşitli sözler söylüyordu. Şimdi liderimiz Recep Tayyip Erdoğan da spor ve sporcu dostudur. Kendisi de aktif olarak sporla uğraşmış birisidir. Spor her zaman katkı sağlayan bir öğedir. Biz de klasik belediyeciliğin dışında, yeni nesil belediyecilik dediğimiz, hayatın her noktasına dokunan belediyeciliği yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda spor bizim için çok önemli. Ama spor sadece futbol değil. Burada yetişmiş çok önemli futbolcularımız da var aslında. Ama tabi ki diğer dalları da önemsiyoruz” diye konuştu.

Öğrenciler, Onana toplarını imzalattı
Konuşmaların ardından basketbol sahalarının açılışı kurdele kesimi ile gerçekleşti. Eski milli basketbolcu Ömer Onanın ve diğer protokol üyelerinin öğrenciler ile birlikte atış yapması ile devam eden tören, Onanın öğrencilerin basketbol toplarını imzalaması ile sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık