Kadın Güreş Milli Takımı, Türkiyeye Döndü

Macaristanın başkenti Budapeştede düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonasında 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Kadın Güreş Milli Takımı, yurda döndü.

Kadın Güreş Milli Takımı, Türkiyeye Döndü
  • 26 Ekim 2018, Cuma 14:54
Macaristanın başkenti Budapeştede düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonasında 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Kadın Güreş Milli Takımı, yurda döndü.
Dünya Güreş Şampiyonasında 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Kadın Güreş Milli Takımı yurda döndü. Kadın güreşi tarihinde ilk kez bir dünya şampiyonasından 3 madalya ile gelen ay-yıldızlı kafileyi, Atatürk Havalimanında federasyon ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile sporcu aileleri çiçeklerle karşıladı.
Şampiyonada, geçen sene Pariste düzenlenen dünya şampiyonasında altın madalya kazanarak bir ilke imza atan Yasemin Adar, bu kez gümüş madalyada kalırken, Elif Jale Yeşilırmak gümüş, Buse Tosun da bronz madalya aldı.

Yasemin Adar: Hedefim olimpiyat şampiyonluğu
Finalde kaybettiği için üzgün olduğunun altını çizen Yasemin Adar, “Macaristana altın madalya kazanıp unvanımı korumak için gitmiştim. Türk milletine bir kez daha bu gururu yaşatmayı çok istiyordum. Ancak şanssız bir şekilde mağlup oldum. Takım olarak çok iyi şeyler başardığımızı düşünüyorum. Buse haksız bir şekilde yenildi. Evin sakatlığı nüksettiği için güreşemedi. Bence Elif Jalede altını kıl payı kaçırdı. Takım halinde daha iyi şeyler başarabilirdik şeklinde konuştu.
Bu şampiyonanın geride kaldığını belirten Adar, en büyük hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu sözlerine ekledi.

Buse Tosun: Tarihe adımızı yazdırdık
Macaristandan bronz madalya ile dönen Buse Tosun ise ilerleyen süreçte daha iyi sonuçlar alacaklarını vurgulayarak, Bir kez daha tarihe imza attık. Dünya Şampiyonasından ilk defa üç madalya ile dönüyoruz. Daha fazlasını da kazanabilirdik, takım halinde çok iyi hazırlandık. Önümüzdeki organizasyonlarda daha iyisini başaracağız. Altın madalya hedefledim ama benim maçımda hakemlerin olumsuz kararları yüzünden bunu başaramadım. Hedefim olimpiyatlarda da madalya kazanmak açıklamasını yaptı.

Efeahim Kahraman: İlk üçe girebilirdik
Ay-yıldızlı ekibin teknik direktörü Efrahim Kahraman ise güreşçilerinin aldıkları sonuçlarla 2020 Tokyo Olimpiyatlarında madalya adayı olduklarını gösterdiklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:
Aslında Macaristanda ilk üçe girmeyi hedeflemiştik. Ama gerek Buse Tosunun maçındaki hakem hataları, gerek Evin Demirhanın sakatlanması bizim dereceye girmemizi engelledi.
Yasemin Adardan yine altın madalya bekliyorduk. Ama o da şanssız bir şekilde kaybetti. Her şeye rağmen kadın güreşinde sürekli olarak bir ilerlemenin içinde olduğumuzu gösterdik. Geçen sene dünya şampiyonasından 2 madalya ile dönmüştük. Bu kez altın madalya alamasak da madalya sayısını üçe çıkarttık. Yeni bir tarih yazdık. Tek hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatlarında yeni bir tarih yazmak. Bunu başarabilecek sporculara sahip olduğumuz için umutluyum.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık