Kadın Güreş Milli Takımı, Tarih Yazmaya Devam Ediyor

Kadın Güreş Milli Takımı, Avrupa Şampiyonasının ardından Dünya Şampiyonasında da tarih yazdı.

Kadın Güreş Milli Takımı, Tarih Yazmaya Devam Ediyor
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 12:33
Kadın Güreş Milli Takımı, Avrupa Şampiyonasının ardından Dünya Şampiyonasında da tarih yazdı.
Rusyada düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında 2 altın, 3 bronz madalya kazanarak bir ilki başaran kadın milliler Macaristanda düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonasında da aldığı 3 madalya ile bir başka rekorun altına imza attı. Daha önce kadınlarda dünya şampiyonalarında 3 madalya kazanamayan Millilerde Yasemin Adar ve Elif Jale Yeşilırmak gümüş, Buse Tosun ise bronz madalyanın sahibi oldu. Bu sonuçlarla Türkiye Kadın Güreş Takımı ilk kez bir dünya şampiyonasında 3 madalya birden kazanmış oldu.
Teknik Direktör Efrahim Kahraman haklı bir gurur yaşadıklarını belirterek, Özellikle 2015 yılı itibariyle kadın güreşi bir çıkış içerisine girdi. Başta federasyon başkanımız Musa Aydın ve yönetim kurulunun büyük destekleriyle kadın güreşi dünyada söz sahibi oldu. Avrupa güreş şampiyonasında hem 5 madalya kazanarak hemde takım halinde 3. olup kupa kaldırarak tarih yazmıştık. U23 şampiyonasında bu başarımızı sürdürdük. Ve Macaristana gelirken yeni bir tarih yazmayı hedeflemiştik. Bunu da başardık. Ancak açık söylemem gerekirse ben daha da başarılı olmayı bekliyordum. Hakem oyunları olmasa Buse Tosunda final yapabilirdi. Evin Demirhan malesef sakatlığı nüksetti ve güreşemedi. Her şeye rağmen burada yeni bir tarih yazmak çok güzel dedi.

Asıl hedefimiz Olimpiyat şampiyonu çıkarmak
Geçen sene Paristeki dünya şampiyonasında Yasemin Adarın kadın güreşinde ilk altın madalya kazanan güreşçi olarak tarihe geçtiğini belirten Teknik Direktör Efrahim Kahraman, en büyük hedeflerinin Olimpiyat şampiyonları çıkartmak olduğunu da vurgulayarak, Bir zamanlar Kadın güreşinde Avrupa ve dünya şampiyonları çıkaracağız desek bize gülerlerdi. Ama yaptığımız sistemli çalışmalar bizi öyle bir noktaya getirdi ki artık kaçan dünya şampiyonluklarına üzülüyoruz. Avrupa ve dünya şampiyonalarında ilklere imza atarak şampiyonluklar çıkaran takımımızdan şimdi olimpiyat şampiyonlukları bekliyoruz. Biz bugünden itibaren olimpiyatlarla ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sırada Olimpiyatlarda tarih yazmak var. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz şekilde konuştu.
Macaristanın başkenti Budapeştede düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonasında kadınlar müsabakaları bugün sona eriyor. Kadın Güreş Milli Takımı yarın saat 11.55 de Atatürk Havaalanında olacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık