İran Milli Futbol Takımında Yaprak Dökümü Devam Ediyor

FIFA Dünya Kupasından elenen İran Milli Futbol Takımında Rıza Guçannejad ve Sardar Azmoun, çeşitli gerekçeler göstererek Milli Takımı bıraktığını açıkladı.

İran Milli Futbol Takımında Yaprak Dökümü Devam Ediyor
  • 28 Haziran 2018, Perşembe 13:55
FIFA Dünya Kupasından elenen İran Milli Futbol Takımında Rıza Guçannejad ve Sardar Azmoun, çeşitli gerekçeler göstererek Milli Takımı bıraktığını açıkladı.
İran Milli Futbol Takımı, Rusyada düzenlenen DÜnya Kupasından döner dönmez büyük isimlerin veda açıklamalarıyla şoka yaşadı. Takımın önemli futbolcuları Rıza Guçannejad ve Sardar Azmoun sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarla Milli Takıma veda ettiklerini duyurdu. Rıza Guçannejad, imalı cümlelerle İran Teknik Direktörü Carlos Queirozi eleştirdi. Ünlü futbolcu 6 sene milli takım geçmişine son vereceğini bu paylaşımıyla belirtti. Guçannejad çok hazırlıklı olduğunu iddia ederek, Dünya Kupasında oynatılmadığı için itiraz olarak milli takımı terk ettiğini ifade etti.

Sardar Azmouna etnik kimlik saldırısı
İran futbolunun diğer büyük isimi Sardar Azmoun ise taraftarların ona haksızlık ettikleri için kendi sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada milli takımdan ayrıldığını açıkladı. 23 yaşında ve Rusya Premier Ligi Rubin Kazan takımında oynayan Türkmen asıllı futbolcu, Dünya Kupasından sonra İran taraftarları tarafından etnik kimliğine ağır hakaretlere maruz kalmıştı. Türkmen asıllı genç futbolcu yaptığı açıklamada, Bu hakaretler sayesinde hasta olan annemin sağlığı tehlikeye düşerek, kötüleşti ve ben Annem ve Milli Takım ikilisinden birini seçmek zorunda bırakıldım. Ben de annemi seçtim!” diyerek milli takıma veda etti.

FIFA, ırkçılıktan dolayı İranı uyarmıştı
Daha önce de İran Futbol Liginde Türk kökenli futbolcular sahalarda ağır ırkçı hakaretlere maruz kalmışlardı. FIFA İranlı yetkililerinden futbol sahalarında Fars olmayan etniklere özellikle Arap ve Türklere karşı ırkçı hakaretlerin son verilmesini talep etmişti. İran Birinci Ligi kulüplerinden ve İran Türklerinin takımına meşhur olan Traktor Sazi Tebriz Futbol Takımı oyuncuları ve statları dolduran on binlerce taraftarı da defalarca Türk oldukları için ırkçı hakaretlere maruz kalmıştı.
İran, Dünya Kupasında İspanya, Portekiz ve Fasla birlikte B Grubunda mücadele etti ve 3 puanla elendi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık