Evkur Yeni Malatyasporda İdeal Kadro Arayışları

Henüz tam anlamıyla ideal kadroyu yakalayamadıklarını söyleyen Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, “Yine farklı mevkilerde oynayan arkadaşlarımız oynayacak ama söylediğim gibi daha yüzde 80-90 takımın iskeletini, ilk 11ini oturtmaya çalışıyoruz. Bu haftalar geçince 1 veya 2 futbolcu performansa yönelik değişebilir” dedi.

Evkur Yeni Malatyasporda İdeal Kadro Arayışları
  • 25 Eylül 2018, Salı 18:16
Henüz tam anlamıyla ideal kadroyu yakalayamadıklarını söyleyen Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, “Yine farklı mevkilerde oynayan arkadaşlarımız oynayacak ama söylediğim gibi daha yüzde 80-90 takımın iskeletini, ilk 11ini oturtmaya çalışıyoruz. Bu haftalar geçince 1 veya 2 futbolcu performansa yönelik değişebilir” dedi.
Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Nurettin Soykan Tesislerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bulut, Çaykur Rizespor maçına baskılı, tempolu başlamak istediklerini ve bunu da başardıklarını belirterek, O sıcak havada, saat 13.30da maç oynandı. Futbolcularım ilk yarı gerçekten baskılı oynamaya çalıştılar. Yeterince de zaten pozisyon ürettik. İlk yarı 2-3 olabilirdi. 1-0 öne geçtik. Zaten öne geçtiğimiz maçları genellikle iyi oynuyoruz. Kendi kalemizde hemen hemen hiç pozisyon vermedik. İkinci yarıda yeterince gol pozisyonu vermedik. Maçı çok erken koparabilirdik. Sadece yakaladığımız bu gol pozisyonlarını değerini daha çok bilmemiz lazım ifadelerini kullandı.

“1-2 tanesini alıp maçı öyle kazanmanız gerekiyor bazen”
Başarılı teknik adam, futbolcularını bu haftaki ve bundan önceki maçlarda yakaladıkları fırsatları değerlendirme konusunda uyardığını kaydederek, şunları söyledi:
Rize maçında yeterince gol pozisyonu var, 7-8 diyeyim. Bunların en azından 3 tanesini değerlendirip rahat bir şekilde 3-0 tamamlayabilirdik, bu olmadı. Beşiktaş maçında aynı şekilde maçı kaybetmememiz gereken bir maçtı. Orada da 2-2 veya 3-2 yakalayabilirdik. İşte pozisyonlarımızın değerini önümüzdeki haftalarda daha iyi anlayıp, daha iyi değerlendirmemiz lazım. Bunun üzerinde bu hafta da çalışacağız. Çünkü her maçta 7-8 gol pozisyonuna giremeyebilirsiniz. 3-4 tane gol pozisyonuna girip oradan 1-2 tanesini atıp maçı öyle kazanmanız gerekiyor bazen.

“İlk 11i oturtmaya çalışıyoruz”
Oyuncuların performanslarını maçlarda daha net bir şekilde görebildiklerini ifade eden Bulut, Aradan şu anda 6 hafta geçti. Bizim sadece ilk hafta sorunumuz çoğu futbolcunun geç gelmesi. Sakatlıklardan dolayı Guilhermeyi merkezde oynattık, farklı pozisyonlarda arkadaşlarımızı oynattık. Son 2 hafta Beşiktaş maçı olsun, Rize maçı olsun kafamızda düşündüğümüz ilk 11i sahaya yansıtma ve herkesi yerinde oynatma düşüncemiz oldu. Ama zaman zaman yine eksiklikler olacak, kart cezalısı olacak, sakat olacak. Yine farklı mevkilerde oynayan arkadaşlarımız oynayacak ama söylediğim gibi daha yüzde 80-90 takımın iskeletini, ilk 11ini oturtmaya çalışıyoruz. Bu haftalar geçince 1 veya 2 futbolcu değişebilir performansa yönelik. Rize maçında da o şekilde oldu. Eren oynadı. Khalid daha önce ilk 11de oynuyordu. Performansından pek memnun değildim o yüzden Ereni oynattım. Eren de gayet iyi maç çıkardı. Zaten hazırlık döneminde Eren için çok iyi geçti ama maalesef sakatlandı. O yüzden bizden uzak kaldı 4-5 hafta fakat geri iyi dönüş yaptı. İlk maçına çıktı, 60 dakika oynadı, iyi performans gösterdi. Khalid oyuna girdikten sonra o da iyi bir performans gösterdi. Sadece eksik olan taraf atacağı goldü, yine 1-2 tane kaçırdı. İnşallah önümüzdeki maçlarda bunlar gerçekleşecek. İssam ile ilgili de aynı şekilde haftalardır ondan istediğimiz performansı maalesef alamadık. O da inşallah önümüzdeki günlerde toparlayıp ilerleyen maçlarda bize faydalı olacak şekilde konuştu.

“Üretmeniz gerekiyor”
Atiker Konyaspor karşılaşmasının kaybetmemeleri gereken maçlardan biri olduğunu belirten Bulut, Aynı şekilde Beşiktaş maçını da söyleyeyim. En azından Beşiktaş karşısında bir beraberlik sağlayabilirdik. Aynısını da Konyaya karşı yapabilirdik ama Konyaya karşı gerçekten iyi bir performans göstermedik. Orada da yakaladığımız şansları değerlendiremedik. Yediğimiz 1 gol oldu. İşte yenmek istiyorsanız 1-0 yakalayıp, ondan sonra 2-1e geçmeniz lazım. Bunlar kolay işler değil. Üretmeniz gerekiyor. Ürettik ama değerlendiremedik. Bu hafta ligin liderine karşı oynuyoruz. Tanıdığımız bir ekip. 3 sene aralarında bulundum. Ne oynadıklarını iyi biliyoruz. Çok pasa yönelik oynayan bir takım. Pasla rakip kaleye kadar inmeye çalışıyorlar. Biz de bu hafta çalışmalarımızı ona yönelik yapacağız. Biz ne yapabiliriz rakip karşısında, onlara çalışacağız. İnşallah gidip istediğimiz puan veya puanları alacağız diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık