Efsaneler Kulüplerine Şans Getirmiyor

Süper Ligde Türk futboluna damga vurmuş isimlerle anılan sezonlar, bu efsanelerin özdeşleştikleri kulüplere şans getirmedi.

Efsaneler Kulüplerine Şans Getirmiyor
  • 05 Eylül 2018, Çarşamba 10:28
Süper Ligde Türk futboluna damga vurmuş isimlerle anılan sezonlar, bu efsanelerin özdeşleştikleri kulüplere şans getirmedi.
Spor Toto Süper Ligde Süleyman Seba ile başlayan ardından Turgay Şeren, İlhan Cavcav ve Lefter Küçükandonyadis sezonları efsanesi oldukları kulüplere yaramıyor. 2014-2015 Süleyman Seba sezonunda Beşiktaş, 2016-2017 Turgay Şeren sezonunda Galatasaray şampiyonluğa uzanamazken 2017-2018 İlhan Cavcav sezonunda Gençlerbirliği küme düştü. 2017-2018 Lefter Küçükandonyadis sezonunda ise sarı-lacivertliler tarihinin en kötü sezon başlangıcını yaptı.

2014-2015 Süleyman Seba Sezonu
Süper Lige Slaven Bilic yönetiminde başlayan Beşiktaş, o sezonu 21 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 69 puanda bitirdi. Galatasarayın 77 puanla şampiyonluk ipini göğüslediği sezonu, Fenerbahçe 74 puanla ikinci, siyah-beyazlı ekip ise 69 puanla üçüncü sırada tamamladı. UEFA Avrupa Liginde de Son 32 Turunda Liverpoolu eleyen Beşiktaş, bir sonraki turda Club Bruggee elenerek hem Türkiyede hem de Avrupada istediği başarıyı gösteremedi.

2016-2017 Turgay Şeren Sezonu
Galatasaray, o sezonda Avrupa sahnesinde boy gösteremedi. Riekerink ile lige başlayan sarı-kırmızılılar, 21. haftada teknik direktörlük koltuğuna Igor Tudoru getirdi. Süper Ligi 20 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak kapatan Aslan, ligi Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçenin arkasında 4. sırada tamamlayarak. Efsanesinin isminin verildiği Turgay Şeren sezonunda başarı gösteremedi.

2017-2018 İlhan Cavcav Sezonu
Bahsi geçen sezonda Gençlerbirliği, lige çok kötü başladı. İlk 5 haftada sadece 1 puan toplayabilen başkent temsilcisi, İlhan Cavcav sezonunun geri kalan haftalarında toplamda 8 galibiyet, 9 beraberlik ve 17 mağlubiyet alarak, Karabükspor ve Osmanlıspor ile birlikte küme düşen ekip oldu. Kırmızı-siyahlılar efsane başkanları İlhan Cavcavın adını taşıyan sezonda tam 29 sene aradan sonra 1. Ligin yolunu tuttu.

2018-2019 Lefter Küçükandonyadis Sezonu
Yeni sezona Ali Koç başkanlığında başlayan Fenerbahçe, teknik direktörlük koltuğuna Phillip Cocuyu getirdi. Sarı Kanarya, ilk 4 haftada aldığı 3 mağlubiyetle tarihinin en kötü sezon başlangıcını yaptı. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turunda Benficaya 1-0 ve 1-1lik skorlarla elenen sarı-lacivertliler Devler Ligi hasretini 10 seneye çıkardı. Yoluna UEFA Avrupa Liginde devam edecek olan Fenerbahçenin Lefter Küçükandonyadis sezonunda nasıl bir başarı göstereceği merak konusu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık