Dünya Serbest Dalış Şampiyonası Kaşta Başladı

Antalyanın Kaş ilçesinde 3. CMAS Dünya Açıksu Serbest Dalış Şampiyonası kortej yürüyüşü ile başladı.

Dünya Serbest Dalış Şampiyonası Kaşta Başladı
  • 01 Ekim 2018, Pazartesi 21:39
Antalyanın Kaş ilçesinde 3. CMAS Dünya Açıksu Serbest Dalış Şampiyonası kortej yürüyüşü ile başladı.
Cumhuriyet Meydanında Dalış Şampiyonası açılış töreni düzenlendi. Programa Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Halil Kocaer, CMAS Başkanı Anna Arzhanova, TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Sırbistan Sualtı Sporları Federasyon Başkanı Bozana Ostojic, Japonya Sualtı Sporları Federasyon Başkanı Shunji Yoshizawa, daire amirleri, şampiyonaya katılan ülkelerin sporcuları, antrenörler, hakemler ve vatandaşlar katıldı.
Kaş otogar kavşağından Antalya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. Kortejde 28 ülkenin sporcuları renkli görüntüler oluşturdu. Cumhuriyet Meydanında sona eren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve CMAS Marşı okundu. Mehteran Takımının konseri sonrası Kaş Likyalı Yörükler Patara folklor ekibi gösteri yaptı.
7 Ekim cumartesi günü sona erecek şampiyonaya aralarında Türkiye, Rusya, ABD, İspanya, İtalya, Fransa, Slovenya, Slovakya, Çekya, Ukrayna gibi serbest dalışta iddialı 28 ülkeden, 79 sporcu katılıyor. Yarışmalar 4 dalda yapılacak. Sabit ağırlık, sabit ağırlık çift palet, sabit ağırlık paletsiz ve ip destekli sabit ağırlık dallarında sporcular madalya için mücadele edecek.
Belediye Başkanı Halil Kocaer törende yaptığı konuşmada, şampiyonada yarışacak sporculara başarılar dileyerek, ”Uluslararası Serbest Dalış Şampiyonası, Uluslararası Kaş Başka Open Serbest Dalış ve Paletli Yüzme Şampiyonası, Açıksu Paletli Yüzme Dünya Kulüpler Kupası finali 2019 yılında Kaşta gerçekleştirilecektir” dedi.
Kaymakam Ulaş Akhan, “Kaştaki görevime böyle büyük bir organizasyonla başlamış bulunmaktayım. Bu organizasyonların devamı için hep birlikte bir arada çalışacağız. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek ilçemizde düzenlenen şampiyonaya katılan sporculara başarılar dilerim” diye konuştu.
TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ise, Eşsiz denizi ve doğasıyla dünyanın en güzel dalış noktalarından biri olan Kaş ilçemizde rekor düzeyde ülke ve sporcuların katılımıyla 6 gün boyunca hep birlikte nefeslerimizi tutacağız. Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde gerçekleştirdiğimiz şampiyonalarda birçok dünya ve Avrupa rekorlarına tanık olduk. Eminim ki, bu şampiyonada da yeni rekorları hep birlikte alkışlayacağız. İnsan vücudunun limitlerinin sınırında yaşanacak bu muhteşem başarıları bütün dünyaya Kaştan duyuracağız” dedi.
CMAS Başkanı Anna Arzhanova da Gerçekten Kaş başka. Bir kez daha bu önemli organizasyon için burada bulunmaktan mutluyum. Kaşta üst üste organizasyonlar düzenlemek bizi çok mutlu ediyor. İki yıl önce bu organizasyona buradan ve canlı olarak internet üzerinden yayınlamaya başladık. Bu bizim için bir rüyaydı ama bu rüya gerçekleşti. Şampiyonanın açılışını yapıyorum şeklinde konuştu.
Arzhanovanın konuşmasının ardından, TSSF 2. ‘Kaş BaşkaAçıksu Dünya Serbest Dalış Şampiyonasında derece alan sporculara madalya ve ödülleri verildi.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık