Dünya Motokros Şampiyonasının (Mxgp) 18. Ayağı, Afyonkarahisarda Tamamlandı

Dünya Motokros Şampiyonasının (MXGP) 18. ayağı, Afyonkarahisarda final müsabakası ile tamamlandı.

Dünya Motokros Şampiyonasının (Mxgp) 18. Ayağı, Afyonkarahisarda Tamamlandı
  • 02 Eylül 2018, Pazar 17:38
Dünya Motokros Şampiyonasının (MXGP) 18. ayağı, Afyonkarahisarda final müsabakası ile tamamlandı.
Afyonkarahisarda düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonasının (MXGP) 18. ayağı son buldu. Şampiyona 800 bin metrekarelik alana inşa edilen pistte 36 ülkeden 80 sporcunun katılımı ile organize edilen Dünya Motokros Şampiyonası, bugün yapılan MX2 ve MXGP yarışları ile tamamlandı. 2 kategoride de dereceye giren sporculara düzenlenen tören ile ödülleri verildi.

MX2 KATEGORİSİNDE LİDER PAULS JONASS
MX2 kategorisinde 1. RedBullKTMden Letonyalı PaulsJonass, 2nci RockstarEnergyHusqvarnadan Danimarkalı Thomas KjerOlsen, 3üncü RockstarEnergyHusqvarnadan ABDli Thomas Covington olurken Türk sporculardan Mustafa Çetin 18inci, Yasin Karaböce 19uncu, Furkan Valimaki 20nci, Emircan Şenkalaycı ise 22nci oldu. Yarış sonrası düzenlenen törende Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, AK Parti Sakarya Milletvekili dünya şampiyonu eski motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Başkanı Wolfgang Srb ve Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.
Öte yandan genel klasmanda lider olan RedBullKTMdenJorgePradoGarciaya kırmızı plaka verildi.

MXGPDE 1İNCİ JEFFERY HERLİNGS
MXGP kategorisinde ise 1inci RedBullKTMden Hollandalı sporcu JefferyHerlings, 2nci Team HRCden Slovenyalı Tim Gajser, 3üncülüğü ise Monster EnergyKawasakiden Belçikalı ClementDesalle elde etti. MXGP kategorisinde mücadele eden Türk sporculardan Batuhan Demiryol 18inci, Galip Alp Baysan 19uncu, Şakir Şenkalaycı 21inciliğe yerleşti.
Yarış sonrası düzenlenen törende Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu derece giren sporculara ödüllerini takdim etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık