Derya Can, Yeni Türkiye Rekorunu Şehitlere İthaf Etti

CMAS 3. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası yarışlarında milli sporcu Derya Can, yeni Türkiye rekorunu şehitlere ithaf etti.

Derya Can, Yeni Türkiye Rekorunu Şehitlere İthaf Etti
  • 05 Ekim 2018, Cuma 14:46
CMAS 3. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası yarışlarında milli sporcu Derya Can, yeni Türkiye rekorunu şehitlere ithaf etti.
Antalyanın Kaş ilçesinde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından gerçekleştirilen CMAS 3. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası yarışlarında milli sporcu Derya Can, yeni Türkiye rekoru kırdı. Derya Can, bu rekoru dün Batmandaki terör saldırısında şehit olan askerlerimize ithaf ettiğini söyledi.
Kaş Belediyesi İnceboğaz Sosyal Tesislerinde bugün yapılan sabit ağırlık çift palet (CWT-BF) yarışları bayanlar kategorisinde milli takımımızdan Derya Can, 76 metreye dalarak Türkiye rekoruna imza attı. Eski rekor, beş gün önce Kaşta gerçekleşen CMAS-TSSF 2. Serbest Dalış Kaş Başka Open Yarışlarında 73 metreyle yine Derya Cana aitti.
Rekoru kırdıktan sonra suda asker selamı veren Derya Can, bu rekoru dün Batmandaki terör saldırısında şehit olan askerlerimize ithaf ettiğini söyledi. Derya Can, “Serbest Dalış Dünya Şampiyonasında şu an hala devam eden mono palette dünya üçüncülüğü sıralamasındayım. Geçen hafta çift palette 70 metre olan rekorumu 73 yapmıştım, bugün de 76ya çıkarttım. Bu derecelerimden mutluyum. Bütün gece şehitlerimizi düşünerek motive oldum ve daldım, çıktığımda da bu rekoru onlara ithaf ettim. Çok küçük bir şey ama elimden gelen buydu. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Başsağlığı diliyorum halkıma. Buruk bir rekor benim için” dedi.
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından gerçekleştirilen CMAS 3. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonasının bugünkü sabit ağırlık çift palet (CWT-BF) yarışları bayanlarda Ukraynalı Natalia Zharkova dünya rekoru kırdı. Milli Sporcularımızdan 2 Türkiye rekoru geldi.

Erkeklerde Türkiye rekoru
Erkeklerde ise Rüstem Derin ve Mahmut Fatih Sevük, 78 metreye dalarak yeni Türkiye rekoru unvanını paylaştılar. Bu kategoride rekor 75 metrelik derecesiyle Derine aitti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık