Çanakkalede Troya Açık Su Yüzme Yarışı Gerçekleşti

Çanakkalede 2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında bu yıl birincisi düzenlenen ‘Troya Açık Su Yüzme Yarışı gerçekleşti.

Çanakkalede Troya Açık Su Yüzme Yarışı Gerçekleşti
  • 29 Temmuz 2018, Pazar 14:59
Çanakkalede 2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında bu yıl birincisi düzenlenen ‘Troya Açık Su Yüzme Yarışı gerçekleşti.
Çanakkaleye bağlı Tevfikiye köyü sınırları içerisinde bulunan Troya Antik Kentinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girişinin 20nci yılı dolayısıyla ilan edilen Troya Yılı etkinlikleri kapsamında yaklaşık bin profesyonel yüzücünün katılımıyla ‘Troya Açık Su Yüzme Yarışı gerçekleşti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Türk Spor Vakfı (TSV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Kepez Belediyesinin katkılarıyla bu yıl birincisi düzenlenen ‘Troya Açık Su Yüzme Yarışı İkinci Kordondan başlayıp, Kepez Belediyesi Halk Plajında sona erdi. Yarışın startını Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Ute Hascher-Brückner ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Troia Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan birlikte verdi. Startın verilmesiyle yüzücüler boğazın serin sularında 5.8 kilometrelik parkurda kulaçlarını attı.
2018 Troya yılında Çanakkalede sporda, sanatta uluslararası birçok etkinlik düzenlendiğini ifade eden Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Bugün de 2018 Troya Açık Yüzme Yarışı Kale Grubu ve Türk Spor Vakfının iş birliğinde yapılmakta. Bine yakın sporcu bu yarışmaya katıldı. Çanakkale merkezden Troyaya doğru yüzecekler. Kendilerine başarılar diliyorum. 2018de Troyaya ve Çanakkaleye Anadolunun bu kadim topraklarına herkesi davet ediyorum” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise, Çanakkalemiz bir marka kent. Her köşesi her ilçesi farklı bir değer. Denizin sahilin en güzel yansıması bu bölgede. Ben tüm Türkiyedeki yüzücülerimizin denizle ilgisi olan sporcularımızı mutlaka Çanakkaleye davet etmek istiyorum. Bugün Çanakkale için özel bir gün. Troya 2018 Yılı kapsamında 700e yakın yüzme sporcumuz hep beraber boğazda yarışa başladılar. Bu seferki yüzüşün ayrı bir kıymeti var. Troya 2018 Yılı vurgusuyla beraber bu yüzüşü yapıyoruz. Bir anlamda Çanakkaleden Troyaya yüzüyoruz. Tarihin iki farklı adımını gündeme getiriyoruz. Hem şehitliğin olduğu mekandan Troyanın olduğu mekana doğru yüzüyoruz. O yüzden çok önemli bir etkinlik olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.
Pek çok uluslararası etkinlik gerçekleştiğini ifade eden Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Troia Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Bunlardan bir tanesini bugün görüyoruz. Troya aslında Çanakkalede doğu ve batıyı birleştiren bir noktada. Sporda, kültürde biz bu tür projelerle Troyayı Çanakkaleyi bu tür projelerle doğu ve batının merkezi haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bana göre Troya yılı şimdi başlıyor. Troya Müzesinin açılışı başka bir ivme kazandıracak. Herkesi Troyaya Çanakkaleye Troya Müzesine davet ediyoruz” dedi.

Erkekler Doğukan Ulaç, kadınlarda Nilay Erkal kazandı
5.8 kilometrelik parkuru tamamlayan yüzücüler, Kepez Halk Plajındaki finiş noktasına geldi. Troya Açık Su Yüzme Yarışında erkekler kategorisinde Doğukan Ulaç birinci, Hasan Emre Musluoğlu ikinci, Deniz Akış üçüncü olurken, Kadınlar kategorisinde ise birinci Nilay Erkal, ikinci Ada Sude Korkmaz, üçüncü Ruth Hatton oldu. Kepez Halk Plajında düzenlenen törende dereceye girenlere ödülleri eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ute Hascher-Brückner verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık