Çan Belediyesi 7. Yağlı Güreşlerinde Başpehlivan Serhat Balcı Oldu

Çanakkalenin Çan ilçesinde, Çan Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivanlığı Serhat Balcı kazandı.

Çan Belediyesi 7. Yağlı Güreşlerinde Başpehlivan Serhat Balcı Oldu
  • 28 Temmuz 2018, Cumartesi 21:23
Çanakkalenin Çan ilçesinde, Çan Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivanlığı Serhat Balcı kazandı.
Çan Hacılar altı mevkiinde Çan Belediyesi güreş sahasında yapılan müsabakalarda 500e yakın pehlivan katılırken, 50 güreşçi başpehlivanlık için mücadele etti. Finalde rakibi Hüseyin Gümüşalanı puanlama ile yenen Serhat Balcı başpehlivan oldu. Üçüncülüğü ise Orhan Okulu ile Ali Gürbüz paylaştı. Bu yıl görkemli bir açılışla başpehlivanlık müsabakalarına giren başpehlivanlar Türk bayrağı ile sahada tur attıktan sonra finallere geçtiler. Üst üste 3 yıl güreş ağalığını alan Gökhan Mercana ağalık kemeri Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu tarafından takılırken, ağalık 2019 yılı ağalık yarışını 61 bin TL ile Çanlı İş adamı Yakup Köse aldı. Köse, ayrıca Çan Belediyesi Güreş kulübüne de 10 bin TL bağışta bulundu. Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, burada yaptığı konuşmada, Bu yıl organizasyonun 7incisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Güreşin ata sporu olduğuna dikkat çeken Başkan Kuzu, Ata sporuyla yine halkımızın karşısına çıktık. Amacımız, medeniyet ve kültürümüzün, maddi ve manevi temellerine sahip çıkarak bu sporumuzu Çanda ayağa kaldırmaktır. Amacımız ecdadımızdan devraldığımız mirası Çan Belediyesi olarak Çanlılarla geleceğe taşımaktır diye konuştu.
Güreşlere Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teknik Grup Başkanı Osman Okyay, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık