Bursaspordan Fenerbahçeye 9 Futbolcu

Yaz transfer sezonunun bitmesine az bir süre kala Bursaspor kalecisi Harun Tekinin Fenerbahçeye transferi konusunda prensip anlaşmasına varıldığının açıklamasının ardından milli kaleci, son 24 yılda Bursaspordan Fenerbahçeye transfer olan 9. futbolcu oldu.

Bursaspordan Fenerbahçeye 9 Futbolcu
  • 30 Ağustos 2018, Perşembe 12:29
Yaz transfer sezonunun bitmesine az bir süre kala Bursaspor kalecisi Harun Tekinin Fenerbahçeye transferi konusunda prensip anlaşmasına varıldığının açıklamasının ardından milli kaleci, son 24 yılda Bursaspordan Fenerbahçeye transfer olan 9. futbolcu oldu.
2018-2019 sezonu 1. Transfer ve Tescil döneminin bitmesine sayılı saatler kala transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Bursasporun kaptanı Harun Tekini renklerine bağladı. Bursaspor Başkanı Ali Ayın yaptığı açıklamada Fenerbahçe ile prensip anlaşmasına vardıklarını ve transferin gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Milli kaleci Harun Tekin, son 24 yılda Bursaspordan Fenerbahçeye transfer olan 9. futbolcu olarak dikkat çekiyor.
Fenerbahçenin daha önce Bursaspordan kadrosuna kattığı isimler şu şekilde:

Ali Nail Durmuş
Bursaspor formasıyla tam 7 sezon boyunca mücadele eden Ali Nail Durmuş, 187 maçta 31 gole imza attı. Golcü forvet 1994-1995 sezonunda Fenerbahçeye transfer oldu. Sarı-lacivertli formayı 3 sezonda 20 kez terleten Ali, 1 gole de imzasını attı.

Frank Pingel
Bursasporda 1 sezon oynayan Danimarkalı futbolcu 1994-1995 sezonunda Fenerbahçeye transfer oldu. Çıktığı ilk maçta sakatlık yaşayan Pingel 2 sezonda sarı-lacivertli formayı 5 kez giyerken TSYD Kupasını kazanan kadroda yer aldı.

Elvir Baliç
Türkiyede Bursaspor ile birlikte muhteşem bir istatistiğe imza atan Elvir Baliç, yeşil-beyazlı takımda 3 sezon boyunca çıktığı 94 maçta 42 gole imza attı. Boşnak futbolcunun bu performansı Fenerbahçenin ilgisini çekti ve Baliç, 1998-1999 sezonunda 9 milyon 500 bin Euro gibi rekor bir bonservis ücretiyle İstanbulun yolunu tuttu. Sarı-lacivertli formayla 34 maçta 21 gole imza atan Bosna-Hersekli futbolcu, 15 milyon 600 bin Euroya Real Madride transfer oldu. Bir sonraki sezon Fenerbahçeye geri dönen golcü futbolcu 31 maçta 7 gole imzasını attı.

Ümit Özat
Bursasporda kiralık olarak forma giydikten sonra 2001-2002 sezonunda Fenerbahçeye transfer olan Ümit Özat, sarı-lacivertli takımla birlikte güzel günler yaşadı. Tam 6 sezon Fenerbahçe formasını giyen tecrübeli defans oyuncusu kaptanlığa kadar yükseldi ve sayısız başarıya imza attı.

Serdar Kulbilge
Bursasporda 5 sezon boyunca forma giyen Serdar Kulbilge, 2006-2007 sezonunda Fenerbahçeye transfer oldu. 3 sezon boyunca sarı-lacivertli formayı giyen başarılı kaleci, 32 maçta forma şansı buldu. 2008-2009 sezonunun başında ise Kocaelispora transfer oldu.

Şener Özbayraklı
2. Ligden gelip, Milli Takıma kadar yükselen Şener Özbayraklı, 2015-2016 sezonunun başında 5 milyon TL bedelle Fenerbahçenin yolunu tuttu. Hala sarı-lacivertli formayı terleten milli futbolcu, takımıyla birlikte 95 maça çıkarken 5 kez de rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Ozan Tufan
Bursasporun altyapısından çıkan ve UEFA Avrupa Liginde attığı golle birlikte Avrupa Liginde en genç golcü olma özelliğini taşıyan Ozan Tufan, 2015-2016 sezonunun başında Fenerbahçeye 7 milyon 500 bin Euro bedelle transfer oldu. Genç oyuncu, sarı-lacivertli forma ile 98 maçta görev alırken, 3 gol kaydetti. Milli futbolcu, şu anda Teknik Direktör Phillip Cocu tarafından U21 takımına gönderildi.

Volkan Şen
Bursasporda Şenol Güneş ile birlikte kendini bulan Volkan Şen, 2 milyon 500 bin Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçenin yolunu tuttu. Sarı-lacivertli ekiple birlikte 2 sezonda 76 maça çıkan yetenekli futbolcu 9 gole imza attı.

Fernandao
Bursasporda 2014-2015 sezonunda Süper Ligde gol krallığı yaşayan Fernandao, Ozan Tufan ve Volkan Şen ile birlikte aynı transfer döneminde 3 milyon 400 bin Euro bedelle Fenerbahçeye transfer oldu. Sarı-lacivertli formayı 3 sezon boyunca terleten golcü futbolcu, 104 maçta 50 gole imzasını attı. Fernandao bu yazın başında 2 milyon 300 bin Euro bedelle Suudi Arabistan ekibi Al-Wahdaya transfer oldu.

Harun Tekin
Bursasporun 2010-2011 sezonunda Güngören Belediyespordan transfer ettiği Harun Tekin, tam 8 sezon yeşil-beyazlı formayı giydi. 8 sezonda 152 maça çıkan milli kaleci, Bursasporun kaptanlığına kadar yükseldi. Başarılı eldivenin transfer sezonunun bitmesine bir gün kala Fenerbahçeye imza atması bekleniyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık