Bursada 600 Pehlivan Er Meydanına Çıktı

Nilüfer Belediyesinin düzenlediği 56. Geleneksel Tarihi Çalı Güreşlerinde, aralarında 42 başpehlivanın bulunduğu yaklaşık 600 pehlivan güreşti. Büyük ilgi gören güreşlerde, geçen yılın başpehlivanı İsmail Balaban, rakibi İsmail Koçu mağlup ederek bu yıl da altın kemerin sahibi oldu.

Bursada 600 Pehlivan Er Meydanına Çıktı
  • 01 Temmuz 2018, Pazar 13:39
Nilüfer Belediyesinin düzenlediği 56. Geleneksel Tarihi Çalı Güreşlerinde, aralarında 42 başpehlivanın bulunduğu yaklaşık 600 pehlivan güreşti. Büyük ilgi gören güreşlerde, geçen yılın başpehlivanı İsmail Balaban, rakibi İsmail Koçu mağlup ederek bu yıl da altın kemerin sahibi oldu.
Nilüfer Belediyesi 56. Geleneksel Tarihi Çalı Güreşleri bu yıl da heyecan dolu anlara sahne oldu. Çalı Güreş Alanında yapılan ve baş, baş altı, deste ile tozkoparan başta olmak üzere 14 ayrı kategoride, yaklaşık 600 pehlivanın katılımıyla gerçekleşen güreşlerde kıyasıya mücadele yaşandı. Güreşlerde, Kırkpınarda başpehlivan olan İsmail Balabanın yanı sıra Ali Gürbüz, Orhan Okullunun aralarında bulunduğu 42 başpehlivan da er meydanına çıktı. Sabah saatlerinde başlayan güreşleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eski Bakan Turhan Tayan ile birlikte izledi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği güreşler başlamadan önce yapılan bayraklı kortej yürüyüşü büyük alkış aldı.

Bozbey: Çalı Güreş Alanı, belki de Türkiyenin en güzel sahasıdır
Çalıyı Kırkıpınarın ardından en büyük ikinci er meydanı yapmak için çaba gösterdiklerini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Bu güreşler, Çalıda ilk kez 1964te düzenlenmiş. Bugüne dek büyüyerek, güçlenerek devam etti. Biz de, Nilüfer Belediyesi olarak, kentimizin sürdürülebilir etkinliklerinden biri olarak Çalı Güreşlerine önem veriyoruz. Geleneğimizden gelen bu mirası yaşatıyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz. Nilüfer Belediyesi 56. Geleneksel Tarihi Çalı Güreşleri, bu yıl, bugüne dek yapılanların en güzelidir, en iyisidir. Çünkü bugün, Türkiyenin 42 başpehlivanı, burada kispet giyiyor. Baş altı, büyük orta, küçük orta ve destelerde 600 pehlivan güreşiyor. Çalı Güreş Alanında sizlere ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyorum. Gördüğünüz gibi, güreş sahamız, doğal tribünüyle, orman içinde oluşuyla, belki de Türkiyenin en güzel sahasıdır. Burayı tarihi Kırkpınarın ardından en büyük ikinci er meydanı haline getirmek adına çaba gösteriyoruz. Bu güzel ortamda, birbirinden çekişmeli mücadeleleriyle heyecan dolu bir gün geçirmemizi sağlayan tüm pehlivanlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Büyük heyecan yaşandı
Gün boyu kıyasıya devam eden güreşlerin finalinde, başpehlivanlar İsmail Balaban ve İsmail Koç karşılaştı. Büyük heyecan yaşanan karşılaşmada pehlivanlar normal sürede yenişemedi. Puanlama etabına gidilen mücadelede rakibini yenen Balaban ikinci kez Çalıda başpehlivan oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Balabana altın kemerini takıp, her iki pehlivana kupa ve madalyalarını vererek kutladı.
Büyük çekişmenin yaşandığı başaltı mücadelesinde rakibi Emre Gürbüzü yenen Mustafa Yeni Sancak ipi göğüsleyen isim oldu. Vatandaşların ilgi ile takip ettiği 56. Geleneksel Tarihi Çalı Güreşlerinde gelecek yılın ağası, yapılan açık artırma ile yine iş adamı Ercan Köse oldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık