Bursa, Türkiye Su Kayağı Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapacak

Türkiyenin sayılı su kayağı tesislerinden olan Bursa Sukaypark, önümüzdeki günlerde Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacak.

Bursa, Türkiye Su Kayağı Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapacak
  • 24 Temmuz 2018, Salı 10:18
Türkiyenin sayılı su kayağı tesislerinden olan Bursa Sukaypark, önümüzdeki günlerde Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacak.
Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan Sukaypark, 11-12 Ağustos tarihlerinde Türkiye Su Kayağı Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. 100 dönüm arazi üzerine kurulu Sukayparkta sporcular antrenmanlarını sürdürürken, amatörlerde yaz günlerinin tadını suda kayarak çıkartıyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, su kayağı tesislerinin Osmangazi Belediyesi tarafından Türkiyede ilk defa yaptırılmış olduğuna dikkat çekti. Suni bir gölet üzerinde kablolar ile kayak yapıldığını dile getiren Dündar, “Burada yarışmalar da yapılıyor. Tabii bu tesis yapıldıktan sonra burası Bursanın cazibe merkezi oldu. Buraya vatandaşlar spor yapmaya geldiği gibi pikniğe dinlenmeye gelenler de oluyor. Burası örnek olunca birçok şehir aynısını yaptı. 2008 yılında yapılan bu tesisle birlikte burada bir çok aktivite gerçekleştirildi. Dünya ve Avrupa şampiyonası, Türkiye şampiyonası burada düzenlendi” dedi.
Bu etkinliklerle birlikte Bursaya hareket geldiğini ifade eden Dündar, “Şimdi 11-12 Ağustos tarihlerinde burada bir Türkiye Su Kayağı Şampiyonası gerçekleştireceğiz. Tabii bu spor da gelişti, spor gelişince katılım ona göre oluyor. İnşallah güzel bir aktivite, şampiyona olacak. Tüm su kayağı sporcularını ve su kayağı sporu sevenleri buraya bekliyoruz” diye konuştu.
10 yıldır su kayağı sporu ile ilgilenen Serhat Soyer, “Kablolu su kayağı çok eğlenceli, keyifli bir spor. Ben buna kendimi adadım. İnsanlar genelde futbol yada başka bir sporla ilgilenirken bende bu spora merak sardım. Ben tüm herkesin, özellikle gençlerin bu sporu mutlaka denemelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.
11-12 Ağustosta yapılacak olan Türkiye Su Kayağı Şampiyonası için hazırlıklarına devam ettiklerini vurgulayan Soyer, “12 Ağustosta Türkiye şampiyonası var, ona hazırlanmaya devam ediyoruz. Hafta içi sporcularımızda geliyor, onlar da antrenmanlarını yapıyorlar. Yine minik öğrencilerimize de yardım ediyoruz. Yeni hareketler yapmaları konularında deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Bursadan şu an 50ye yakın sporcumuz var. Şampiyonaya İzmit, Samsun, Afyon ve Türkiyenin birçok noktasında sporcular gelecek” açıklamasında bulundu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık