Boluspor Kulübü, Alt Yapı Tesisinin Tahliyesi İsteniyor

Boluspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Avukat Sinan Barut, Spor Genel Müdürlüğünün kulübün alt yapı tesisinin tahliyesini istemesi ile ilgili açıklamasında, “Hiç bir yönetime bugüne kadar ecrimisil bedelleri ödenmiyor diye fuzuli işgalcisiniz diye meni müdahale davası açılmamış” dedi.

Boluspor Kulübü, Alt Yapı Tesisinin Tahliyesi İsteniyor
  • 02 Ekim 2018, Salı 18:27
Boluspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Avukat Sinan Barut, Spor Genel Müdürlüğünün kulübün alt yapı tesisinin tahliyesini istemesi ile ilgili açıklamasında, “Hiç bir yönetime bugüne kadar ecrimisil bedelleri ödenmiyor diye fuzuli işgalcisiniz diye meni müdahale davası açılmamış” dedi.

Edinilen bilgiye göre Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Ocak ayında Boluspor Kulübünün alt yapı tesisi olarak kullandığı Karaçayır Mahallesinde bulunan binanın fuzulen işgalinden dolayı 2014-2017 yılları arasında oluşan 120 bin 563 liralık borcunu ödemediği için hukuki sürecin başlatılması amacıyla Spor Genel Müdürlüğüne dilekçe yazdı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün dilekçesinin ardından, Temmuz ayında Spor Genel Müdürlüğü tarafından, Bolusporun alt yapı tesisine yaptığı müdahalenin menine ve 2014 yılından dava tarihine kadar ecrimisil bedelinin tahsil edilmesi için Boluspor Kulübüne dava açıldı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Boluspor Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Sinan Barut, süreç ve dava konusuyla ilgili bilgiler vererek, “Spor Genel Müdürlüğünün açtığı dava dilekçesinde Bolusporun uzun yıllardır kullandığı alt yapı tesisinin boşaltılması talep ediyor. Ayrıca geriye dönük ecrimisil talebi bulunuyor. Bizim burada fuzuli işgalci durumuna sokularak ecrimisil talep edilmiştir. Dilekçenin sonunda ise, 245 ada 8 parsel nolu taşınmaza ilişkin yapılan müdahalenin menine diyor. Yani uzun süredir Bolu Belediyesince tarafımıza tahsisi olan, daha önce de ecrimisil bedelleri ödenerek Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından tarafımıza tahsisli olan alt yapı tesislerinden mahkemenin kazanılması durumunda çıkartılmamız talep ediliyor. Yani bu mahkeme sadece ecrimisil bedelinin ödenmemesinden kaynaklı açılan mahkeme değil, müdahalenin meni talep edilerek bizim orayı boşaltmamız talep ediliyor. Biz de şu anda ödemeyeceğiz diye bir sıkıntımız yok ama biz bu paraları ödemeye çalışırken sürekli bize dava açılması aynı andan bir sürü davayla uğraşmamız iyi niyetli olunmadığının bir göstergesi olarak görüyoruz. Daha önceki yönetimlerde bu ecrimisil bedelleri ödenmemiş. Savaş Abak döneminde de ödeme durumunun bulunmadığı, bundan dolayı ileri tarihe yeniden yapılandırma talep edilmiş. Hiç bir yönetime bugüne kadar ecrimisil bedelleri ödenmiyor diye fuzuli işgalcisiniz diye meni müdahale davası açılmamış” dedi.

Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı ise, alt yapıda şu anda 75 öğrencilerinin olduğunu belirterek, “Bunların yüzde 100ü yabancı. Kimi Adana Dörtyoldan, kimi Adanadan, kimi İzmirden. Hepsi 14-19 yaş grubu bizim öğrencilerimiz. Bu kardeşlerimiz Boluspor kolejine gidiyor. 1,5 milyon liraya onların sabah, öğle, akşam yemekleri ve ulaşımı sağlanıyor. Bir kısmına da biraz para veriliyor. Normalde bu alt yapı tesisleri, Türkiyede bütün futbol takımları A takımlar batıyor, Boluspor Kulübü alt yapısına 18 tane hocası var, 65 tane futbolcu var kalıcı. Biz bunları yaparken aslında Bolunun sporla ilgili büyüklerimiz Boluspora teşekkür edeceği yerde Gençlik Spor Müdürümüz bunu bildiği için kendisi bizi Ankaraya borçla ilgili yazı yazıyor” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık