Altyapıda Yeni Umut

Kulüplerden bağımsız, lisanssız yetenekleri keşfedip elit altyapı liginde buluşturmayı amaçlayan projede ilk adım atıldı.

Altyapıda Yeni Umut
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 10:54
Kulüplerden bağımsız, lisanssız yetenekleri keşfedip elit altyapı liginde buluşturmayı amaçlayan projede ilk adım atıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF ve ASKF işbirliğiyle başlatılan projeye göre 14 il merkez olacak, bölge illerde tarama yapılacak. Seçilen yıldız adayları Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Vanda oluşturulacak olan takımlarda eğitime alınacak. Ardından 14 takım arasında deplasmanlı elit altyapı ligi yapılacak. 13-14 yaş grubundaki çocuklar, Spor Genel Müdürlüğüne bağlı tesislerde kalacak. Çocukların fiziksel gelişimleri dışında, eğitim, sosyal ve kültürel gelişimlerine de büyük önem verilecek.
Gelişmiş altyapısı ile bu projeye en hazır illerden biri olan Trabzonda ilk grup, antrenörler Sinan Emir ve Hasan Şahinin önderliğinde sahaya indi. Bu ikili okullardaki taramaları da gerçekleştirecek. Antrenmanı ziyaret eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Yeni yıldızları keşfetmek, kulüplere ve milli takımlara sporcu yetiştirmede yardımcı olmak, altyapıların güçlenmesi ve yeni soluk kazandırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında Trabzonda çalışmalara start verildi. İlk seçilen ekip çalışmalara başladı, sırada okullar ve bölge illerinden taramalar var. Ardından yapılacak olan elemelerle belirlenecek olan kadro, deplasmanlı lige katılmak için çalışmalarını hızlandıracak” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık