Alman Basınında Mesut Özil Yankıları

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özilin milli takımı bırakma kararı Alman basınında geniş yankı buldu.

Alman Basınında Mesut Özil Yankıları
  • 23 Temmuz 2018, Pazartesi 11:41
Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özilin milli takımı bırakma kararı Alman basınında geniş yankı buldu.

Geçtiğimiz mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İngilterede çektirdiği fotoğraf sonrası özellikle Alman basınının saldırısına uğrayan Mesut Özil, dün yaptığı açıklamayla birlikte Almanya Milli Takımını bıraktığını açıkladı. Başarılı futbolcu, bu kararına gerekçe olarak da Almanyada kendisine karşı yapılan ırkçı saldırıları gösterdi.
Mesut Özilin bu kararı, Alman basınında da geniş yankı buldu. Almanyanın önde gelen gazetelerinden bir çoğu tecrübeli oyuncuyu desteklerken, bazı medya organlarında ise Türk asıllı Alman futbolcuya karşı eleştiriler vardı.

Süddeutsche Zeitung: Suskunluğun sonu”
Süddeutsche Zeitungın yaptığı haberde Mesut Özilin Londrada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf sonrası ilk kez konuştuğu ve özür dilemek yerine adeta rest çektiği belirtildi.

Die Welt: Mesuttan mesaj var”
Die Welt gazetesi de Mesutun açıklamalarına ilk sayfadan yer verdi. Mesut Özilin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiği fotoğraftan sonra ilk defa açıklamalarda bulunduğunu söyleyen gazete, yetenekli futbolcunun Almanya Milli Takımını bırakma kararını, Mesuttan mesaj var başlığıyla okuyucularına iletti.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Mesut, artık Almanya için oynamayacak”
Mesutun açıklamalarına geniş yer veren gazetelerden biri de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Mesutun bir daha Almanya için oynamayacağını hatırlatan gazetenin haberinde, Mesut Özilin milli takımı bırakma kararının Almanya için iyi olmayacağına vurgu yapıldı. Gazete, bu isyana diğer göçmen futbolcuların katılıp krizin büyüyebileceğinden de bahsetti.

Focus: Mesut kırgın”
Alman Focus gazetesi ise tecrübeli futbolcunun kendisine yapılan saldırılardan dolayı çok kırgın ve üzgün olduğunun üstünde durdu. Focus, yetenekli futbolcunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf sonrası yapılan baskının kendisini yıprattığını ve psikolojik olarak kötü durumda olduğunu dile getirdi.

Frankfurter Rundschau: Mesut, Alman Futbol Federasyonu ve medyayla hesaplaştı”
Frankfurter Rundschau gazetesinde bulunan haberde, Mesutun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafa sahip çıktığı, kendisine destek vermeyen Alman Futbol Federasyonu ve medyayla ise büyük bir hesaplaşma yaptığının üzerinde duruldu.

Bild: Mesutun istifa feryadı”
Mesut Özilin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf sonrası en fazla tepkiyi veren ve karalama kampanyası sürdüren gazete olan Bild, Mesut Özilin açıklamalarını Mesutun istifa feryadı olarak sayfasına taşıdı ve alınan bu kararın Almanyada şaşkınlıkla karşılandığı belirtti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık