50 Bin Yetenek Türk Sporuna Yön Verecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Turkcellin ana sponsorluğunu üstlendiği ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde ilk etap taramasında belirlenen 50 bin çocuk eğitimlerine başlıyor. Projenin ilk etabında yaklaşık 423 bin çocuk arasından belirlenen öğrenciler, 2 ay boyunca belirlenen programa göre çalışmalar yapacaklar.

50 Bin Yetenek Türk Sporuna Yön Verecek
  • 12 Temmuz 2018, Perşembe 16:56
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Turkcellin ana sponsorluğunu üstlendiği ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde ilk etap taramasında belirlenen 50 bin çocuk eğitimlerine başlıyor. Projenin ilk etabında yaklaşık 423 bin çocuk arasından belirlenen öğrenciler, 2 ay boyunca belirlenen programa göre çalışmalar yapacaklar.

Türk sporunun büyük destekçilerinden Turkcellin ana sponsorluğunda,Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa hayata geçirdiği ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ilk meyvelerini veriyor. Türk spor tarihinin en büyük altyapı çalışmalarından biri olarak değerlendirilen projede geleceğin olimpiyat şampiyonları adım adım yetiştiriliyor. Mayıs ayında 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan projede, sadece 1 aylık süreçte 669 ilçede, 3 bine yakın antrenör ve öğretmenin desteğiyle 9 bin 527 ilkokulda, 423 bin 523 üçüncü sınıf öğrencisine ulaşılmıştı. Projenin ilk etap değerlendirilmesi ise tamamlandı. Buna göre kol ve kulaç boyu, bacak uzunluğu, adım genişliği gibi fiziksel özelliklerin tarandığı projede belirlenen yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitimleri başlıyor.

Altyapı haritası oluşturuluyor
Türkiyenin spor altyapı haritasını, bilimsel veriler ışığında oluşturmak hedefiyle yola çıkılan projede tüm testlerin ortalamasında en yüksek performansı gösteren öğrenciler ile herhangi bir testte en yüksek performansı gösteren 50 bin öğrenci, 16 Temmuz-14 Eylül 2018 tarihleri arasında iki ay süreyle eğitime dahil edilecekler. İlk taramaya dahil olan tüm çocuklar ise İl Spor Merkezlerinde temel spora yönlendirme çalışmalarına katılabilecekler.

Geleceğimizi inşa ediyoruz
Kuruldukları ilk günden bu yana TURKSPORUnun yanında yer aldıklarını belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, Futboldan, atletizme, yelkenden, engelli sporuna yüzmeye kadar hala ciddi bir şekilde Türk sporunun ileri gitmesi için sponsorluk desteğimizi sürdürüyoruz. TURKSPORU sosyal medya hesaplarımızdan da tüm disiplinlerde bilinirlik yaratabilmek için her branşla ilgili paylaşımlar yapıyoruz. Amacımız ülkemizin bayrağını en büyük şampiyonalarda en yükseklerde görmek. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi de TURKSPORUnun ilerlemesi için temelden verilen bir hizmet. Biz de bu projenin ana sponsoru olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Bu proje sayesinde TURKSPORUnun geleceğini inşa ediyoruz dedi.

TURKSPORU Dergisi geliyor
Ayrıca yapılan açıklamda; TURKSPORU projesini hayata geçiren Turkcell, şimdi de spor içerikli e-dergi çıkartıyor. 3 ayda bir yayınlanacak TURKSPORU Dergisinin ilk sayısı Temmuz ayının sonunda Dergilik uygulaması içinde olacak. Türk sporunun gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen dergide yıldız sporcularla röportajlar, eğlenceli içerikler ve haberler de yer alacak.

Destek başarıya dönüştü
Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesinde ve Turkcellin ana sponsorluğundaki Türk atletizmi ve Türk yüzmesi gelişimini ve başarılarını sürdürüyor. Bu destek sayesinde 2017de Ramil Guliyevin Dünya Şampiyonluğunu, Yasmani Copellonun Dünya ikinciliğini gören, yine aynı yıl tarihinde ilk kez Mizgin Ayla Dünya Yıldızlar şampiyonu çıkaran Türk atletizmi, ve Ümit Can Güreşle Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonluğuna erişen Türk Yüzmesi, 2018 Akdeniz Oyunlarında da madalyalarına devam etti. İspanyadaki organizasyona Türkiye toplamda 345 sporcu ile katılırken atletizmde 3 altın, 4 gümüş ve 1 bronz, yüzmede ise 1 gümüş, 7 bronz madalya kazandı. Şampiyonada ülkeler sıralamasında Türkiye üçüncü olurken, madalyaların yüzde 17si bu iki disiplinden geldi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık