4. Uluslararası Su Sporları Festivali Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Su Sporları Festivali bugün başladı.

4. Uluslararası Su Sporları Festivali Başladı
  • 08 Eylül 2018, Cumartesi 20:31
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Su Sporları Festivali bugün başladı.
Etkinliğin ilk günü flyboard, sujeti şampiyonası, su topu turnuvası, yüzme yarışları, zorbball, zorbball sumo güreşi, su savaşı, survivor parkuru gibi çok sayıda etkinliklerde katılımcılar keyifli vakit geçirdiler. Akşam ise şarkıcı Yusuf Güney binlerce kişiye müzik ziyafeti sundu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbulun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve ilgili 6 federasyonla işbirliği içerisinde bu yıl 4. kez düzenlediği Uluslararası Su Sporları Festivali İstanbul, 8 Eylül Cumartesi günü Maltepe Orhangazi Şehir Parkında 40 bin metrekarelik bir alan üzerinde başladı. “Suya, Spora Dokun!” sloganıyla düzenlenen ve yarın akşam son bulacak festivale, Rusya, İspanya, Arjantin, Almanya ve İngiltere gibi 25 ülkeden 130u yabancı uyruklu olmak üzere 2500 sporcu katılıyor. 9 ayrı branşta yarışların düzenlendiği festivalin ilk günü, Macaristan-Hırvatistan, Türkiye-Karadağ, Karadağ-Macaristan, Türkiye-Hırvatistan arasında su topu turnuvası, 14+ yaş 6000 metre yüzme yarışı, dragon bot, yelken yarışları, model yat yarışları, sujeti şampiyonası ve flyboard şampiyonası düzenlendi. 6000 metre erkekler yüzme yarışında, Bulgaristandan Arseny Mihailovich Beketov 1:22:07 ile birinci, Sırbistandan Tamas Farkas 1:22:14 ile ikinci, Makedonyadan İlievski Aleksandar ise 1:27:10 ile üçüncü oldu. 6000 metre kadınlar yüzme yarışında ise Sırbistandan Jelena Jecanki 1:32:24 ile birinci, Bulgaristandan Vasiliki Evangelos Kadoğlu 1:36:35 ile ikinci, Türkiyeden ise Yaren Barabey ise 1:45:09 ile üçüncü oldu. Su topu turnuvasında ise Macaristan 10-10 Hırvatistan, 2. maç da Türkiye 9-10 Karadağ olarak sonuçlandı.

Yarış ve eğlence bir arada
Sabah saatlerinden itibaren Spor İstanbul hocalarının zumba şovlarıyla başlayan ve gün boyunca devam eden etkinlikte, 7den 70e herkes keyifli vakit geçirdi. Sporcular yarışırken İstanbullular ise çimlerde dj şovlarıyla eğlendiler. Öte yandan, survivor parkuru, zorbball sumo güreşi, su savaşı gibi etkinliklere katılarak festivalin tadını çıkardılar. Deniz kirliliğine dikkat çekmek için İBB iştiraki İstaç tarafından düzenlenen “Denize Atılan Atık” sergisindeki eski model cep telefonu, matkap, elektrikli testere, kılıç kını gibi birçok obje sergiyi gezenleri şaşırttı. “Çöpüne Sahip Çık” Vakfının düzenlediği “Çöpünü Çöpe At” projesindeki görevliler de çevre temizliğinin önemine dikkat çekti.
Gün boyu süren renkli etkinliklerin ardından şarkıcı Yusuf Güney festival katılımcılarına doyumsuz bir müzik ziyafeti sundu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık