2019 Fıba Dünya Kupası Elemelerinde Seyirci Rekoru Kırıldı

Basketbolda 2019 FIBA Dünya Kupası Elemelerinde ilk tur tamamlanırken, üçüncü tur eleme maçlarında ilk iki turda olduğu gibi dünyanın her yerindeki taraftarlardan büyük ilgi gördü. Üçüncü tur maçlar dolu salonlarda oynanırken, 30 maçta biletlerin tamamı satıldı.

2019 Fıba Dünya Kupası Elemelerinde Seyirci Rekoru Kırıldı
  • 05 Temmuz 2018, Perşembe 12:24
Basketbolda 2019 FIBA Dünya Kupası Elemelerinde ilk tur tamamlanırken, üçüncü tur eleme maçlarında ilk iki turda olduğu gibi dünyanın her yerindeki taraftarlardan büyük ilgi gördü. Üçüncü tur maçlar dolu salonlarda oynanırken, 30 maçta biletlerin tamamı satıldı.
Basketbolda 2019 FIBA Dünya Kupası Elemelerinde ilk tur tamamlanırken, üçüncü turda oynanan eleme maçları ilk iki turda olduğu gibi dünyanın her yerindeki taraftarlardan büyük ilgi gördü. Üçüncü tur maçları dolu salonlarda oynanırken, 30 maçta biletlerin tamamı satıldı.
Çinin ev sahipliği yapacağı 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupasına katılacak takımların belirleneceği elemelerde Afrika, Amerika, Asya ve Avrupa kıtalarında üçüncü tur müsabakaları oynandı ve ilk tur tamamlandı. Taraftarlar, üçüncü turda salonları doldurarak milli takımlarına büyük destek gösterdiler.
Türk seyircilerden millilere büyük destek
Avrupa kıtası elemelerinde üçüncü turunda Ankarada Ukraynayı 80-66, İsveçi ise 77-52 mağlup eden A Milli Basketbol Takımı B Grubunda lider olarak ikinci tura yükselirken, Ankara Arenanın tamamı iki maçta da doldu. Ankaralı taraftarlar maç boyunca millilere tezahüratlarla büyük destek vererek yalnız bırakmadı.
FIBA Dünya Şampiyonası Elemelerine dört kıtadan da büyük ilgi var
2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası Eleme maçları Afrika, Asya, Amerika ve Avrupa kıtalarında yoğun ilgi gördü. Bu kıtalarda yer alan ülkelerin taraftarları da takımlarını yalnız bırakmadı. Helsinkide Finlandiyanın İzlandayı 91-77 mağlup ettiği karşılaşmayı 12 binin üzerinde taraftar takip ederken, Avustralyanın ev sahibi Filipinleri 89-53 mağlup ettiği maçta salondaki taraftar sayısı 23 bini geçti. Amerika kıtasında ise oynanan maçlardan 9unda biletlerin tamamı satılırken, bu kıtada maçları yerinde takip eden taraftar sayısı ikinci turda 57 binken, bu turda 71 bine yükseldi. Uzak Doğuda da durum aynı oldu, maçların neredeyse tamamı dolu salonlarda oynanırken, Şubat ayındaki 65 binlik seyirci sayısı, ilk turun üçüncü ve son turunda 84 bine yükseldi. Afrika kıtasında ise iki maçta biletlerin tamamı tükenirken, diğer maçlarda tribünlerin neredeyse tamamı doluydu.
FIBA Dünya Kupası Elemelerinde İkinci Tur Maçları Eylülde Başlıyor
2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası Elemelerinin ilk turu geride kalırken, ilk turda mücadele eden 80 ülkeden 20si elendi. Türkiye A Erkek Basketbol Milli Takımı, Avrupa Elemelerinde B Grubunda 10 puanla lider olarak ikinci tura yükseldi. Milli Takımımızın I Grubunda yer alacağı FIBA Dünya Kupası Elemelerinde İkinci Tur maçları Eylül 2018de başlayacak ve Kasım ayı ile 2019 yılının Şubat ayında oynanacak maçlarla tamamlanacak. Milliler, I Grubunda ilk tur grubunu ilk 3 sırada tamamlayan İspanya, Karadağ ve Slovenyanın yanı sıra Letonya ve Ukrayna ile eşleşirken, Türkiye bu grupta bir önceki turda karşılaştığı Letonya ve Ukrayna ile maç yapmayacak. İlk turdan alınan puanlar bu tura taşınırken, milli takım I Grubuna İspanyanın ardından ikinci sırada başlayacak. Türkiye gruptaki ilk maçını 14 Eylülde Türkiyede Karadağ ile oynayacak. Son Avrupa Şampiyonu Slovenyayla 17 Eylülde deplasmanda mücadele edecek Ay-yıldızlılar, 29 Kasımda İspanyayı konuk edecek. Karadağ deplasmanına 2 Aralıkta çıkacak Türkiye, son maçlarını ise Şubat 2019da oynayacak. Slovenyayı 22 Şubat 2019da ağırlayacak olan Türkiye, gruptaki son maçını 25 Şubatta deplasmanda İspanyayla yapacak. Karşılaşmaların oynanacağı şehirler daha sonra belli olacak. Oynanacak maçlarının ardından gruplarını ilk üç sırada tamamlayan takımlar Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık