2018 Grand Prix Singapurda Start Alıyor

2018 Formula 1 sezonunun 15. yarışı olan Singapur Grand Prixi bugünkü antrenman turları ile başladı.

2018 Grand Prix Singapurda Start Alıyor
  • 15 Eylül 2018, Cumartesi 10:27
2018 Formula 1 sezonunun 15. yarışı olan Singapur Grand Prixi bugünkü antrenman turları ile başladı.
Singapurda düzenlenen son 4 yarışta 3 kez mutlu sona ulaşan Mercedes-AMG Petronas, bir kez daha iki pilotuyla podyumda yer almak istiyor. Marina Bay Pistinde daha önce 3 kez kazanan Lewis Hamilton, yeni bir zaferle pilotlar sıralaması liderliğini korumaya çalışacak. Valtteri Bottas ise sezonun kendisi adına ilk birinciliği için mücadele edecek.
Formula 1de 2018in 15. yarışı olan Singapur Grand Prixi heyecanı dün (Cuma) başladı. Toplam 61 turdan oluşan, 308,828 kmlik yarışa takımlar çok iddialı geliyorlar. Singapurda daha önce 3 kez mutlu sona ulaşan Lewis Hamilton, yeni bir galibiyetle şampiyona liderliğini korumak istiyor. Valtteri Bottas ise bu sezon ilk birinciliğini elde etmek için mücadele edecek.
Singapur Grand Prixi öncesinde Mercedes-AMG Petronas 415 puanla markalar sıralamasında liderlik koltuğunu elinde tutarken, Hamilton da 256 puanla pilotlar sıralamasında ilk basamakta yer alıyor. Bottas ise 159 puanla aynı sıralamada dördüncü sırada bulunuyor.
İtalyada elde ettikleri sonucun, yorulmadan aracı geliştirmek için çalışan tüm ekip çalışanları için harika bir hediye olduğunu dile getiren Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff, “Spadaki yenilgiden sonra Monzadaki yarışın bizim için yeni ve zorlu bir mücadele olacağını biliyorduk. Ve bu yarışı harika bir ekip çalışması ve bireysel yeteneklerin bir araya gelmesiyle istediğimiz gibi sonuçlandırdık. Sıra şimdi Singapurda. Kısa düzlükler, yavaş ve dar virajlar ve hafif engebeli yapısı, Marina Bay Cadde Pistini takvimin en zor pistlerinden biri haline getiriyor. 2015te bu pistte son yılların en acı verici tecrübelerinden birini yaşadık. Geçen sene ise 3. çizgiden başladığımız yarışta araçlarımız birinci ve üçüncü oldu. Singapur, kağıt üstünde Ferrarinin favori gözüktüğü bir pist. Ama bu sene gördük ki mücadele çok yakın ve tahminler çoğu zaman tutmuyor. Bu yarışla ilgili garanti edebileceğimiz tek şey, ışıklar altında hem televizyon başında hem de yerinden izleyecekler için harika bir şov olacağı. Takımlar için ise sıcaklık ve nem çok zorlayıcı olacak. Biliyoruz ki artık şampiyonadaki inanılmaz mücadelede son dönemeçlere giriyoruz. Ve arkamızda Brackley ve Brixworthdan gelen enerjiyi hissediyoruz. Takımdaki herkes, tarihimizin en zorlu sezonlarından birinde mücadele ettiğimizin farkında. Dolayısıyla da herkes çifte şampiyonluk için elinden gelen her şeyi yapıyor” dedi.
Singapur Grand Prix ayrıntılı programı (Türkiye saati ile)
15 Eylül 2018 Cumartesi
13.00 - 14.00 3. Antrenman Turu
16.00 - 17.00 Sıralama Turları
16 Eylül 2018 Pazar
15.10 Singapur Grand Prix

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık