Zimbabve Mugabesiz İlk Kez Seçime Gidiyor

Zimbabvede seçmen, 38 yıl sonra eski Devlet Başkanı Robert Mugabe olmadan devlet başkanlığı ve genel seçimler için sandık başına gidiyor.

Zimbabve Mugabesiz İlk Kez Seçime Gidiyor
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 11:08
Zimbabvede seçmen, 38 yıl sonra eski Devlet Başkanı Robert Mugabe olmadan devlet başkanlığı ve genel seçimler için sandık başına gidiyor.
Zimbabvede seçmen 38 yıl sonra ilk eski devlet başkanı Robert Mugabenin katılmadığı bir seçimle sandık başına gidiyor. Merakla beklenen seçimleri uluslararası gözlemciler de takip edecek. 5 milyon 635 bin 706 kayıtlı seçmenin oy kullanacağı ülkede, seçmenin yüzde 43.5i 35 yaş altında. Seçmenin yeni devlet başkanını belirleyeceği seçimde 10 bin 985 oy merkezi kuruldu.
22 adayın mücadele ettiği seçimde iktidar partisi Zanu-PFyi Devlet Başkanı Emmerson Mnangagwa temsil edecek. Timsah lakabıyla bilinen Mnangagwa, seçim politikası kapsamında ekonomik reform vaatleriyle öne çıktı.
Mnangagwaya karşı mücadele verecek rakip ise muhalif 7 partinin bir araya gelmesiyle oluşturulan Demokratik Değişim Hareketi (MDC) İttifakının lideri Nelson Chamisa olacak. 25 yaşında milletvekili seçilen Chamisa seçilmesi durumunda ülkenin en genç Devlet Başkanı olacak.
Mugabe, 1980 yılında yapılan genel seçimlerde Devlet Başkanı seçilmiş ve daha donra gerçekleştirilen tüm devlet başkanlığı seçimlerini de kazanmıştı. Mugabe, Kasım ayında yaşanan askeri müdahaleden bir hafta sonra istifa etmişti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık