Yıldırım Belediyesine Suçlama

Panele konuşmacı olarak davet edilen CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, CHP Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, Yıldırım Belediyesi’nin bu tavrını kınadı.

Yıldırım Belediyesine Suçlama
  • 04 Kasım 2018, Pazar 17:11
AKPli  Yıldırım Belediyesi, Bursa-Artvin Çevre Platformu tarafından Cerattepe Biten Bir Dava Değildir başlığıyla düzenlenen ve bugün (4 Kasım 2018 Pazar) yapılacağı duyurulan Çöken Adalet ve Cerattepe konulu konferans için Barış Manço Kültür Merkezinde yapılan rezervasyonu son anda ve gerekçe göstermeksizin iptal etti. Panele konuşmacı olarak davet edilen CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, CHP Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Yıldırım Belediyesinin bu tavrını kınadı.

Kaboğlunun basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Miletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli ve CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ile geçmiş dönem il başkanı Şadi Özdemir de katıldı. CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Barış Manço Kültür Merkezinde izin verilmemesi üzerine konferansın Keyfi Hünkar Salonunda gerçekleştirilmek zorunda kalındığını belirterek, Bu tablo AKP faşizminin Bursaya dayattığı ortamı bir kez daha ortaya koyuyor dedi.

SARIBAL: YA YILDIRIMLILARIN BELEDİYE BAŞKANI OLURSUN YA DA BİRİLERİNİN ADAMI OLARAK ORADA OTURURSUN

Bursa Miletvekili CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal da, Türkiyenin bir tarihsel bir süreçten geçtiğini ve bu sürecin adının da tek adam keyfi yönetimi olduğunu belirterek başladığı konuşmasında Bir adam hayatımızın her alanına müdahale etmek istiyor. Her alanı damadıyla beraber kendi sırça sarayından idare etme kararı almış görünüyor ve bunu bize dayatmak istiyor. Bir kez daha gördük ki, AKPli Yıldırım Belediye Başkanı maalesef Bursanın ve Yıldırımlıların belediye başkanlarından biri değildir. Sarayın belediye başkanıdır. Barış Manço Kültür Merkezi Bursalıların tümünün kullanabileceği bir kültür salonudur. Bu salonu, günlerce önce alınmış olmasına rağmen, AKPli Yıldırım Belediye Başkanı Edebali abilerinden korkarak, sinerek, yılarak, halkın salonunu halktan koparmıştır. Şiddetle kınıyorum. İstifa edin! Ya bu halkın belediye başkanı olursunuz ya da birilerinin adamı olarak orada oturursunuz. O bina Yıldırım Belediyesinindir ama Yıldırım halkınındır diye konuştu. 

KABOĞLU: AYRIMCILIK SUÇU İŞLENİYOR

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, bir belediye başkanının bütün seçmenlerden oy almayabileceğini ancak bir kez seçildikten sonra onun uyması gereken kuralların Anayasada ve ilgili yasalarda yazılı olduğnu belirterek şunları söyledi:

Belediye başkanı eşitlik ve tarafsızlık içinde hizmet vermelidir. Aksi halde ayrımcılık yapma suçunun eşiğine kadar getirebilir bu tür uygulamalar. Bu açıdan şu anda tanık olduğumuz olay, Barış Mançonun adının verildiği böyle bir kültür merkezinde yapılan bu uygulama, aynı zamanda yaklaşık 5 ay sonra yapılacak olan yerel seçimler konusunda uygulanacak olan politikanın da ipuçlarını vermiş oluyor. Bu politika kesinlikle Bursalıların hak ettiği bir politika değildir. Belediye Başkanına oy veren seçmenlerin de bunu onaylayacaklarını sanmıyorum, çünkü bu keyfi bir uygulamadır, ayrımcılık suçu işlenmektedir.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık