Trumpın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton Gürcistanda

ABD Başkanı Donald Trumpın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton resmi temaslarda bulunmak üzere Gürcistana geldi.

Trumpın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton Gürcistanda
  • 26 Ekim 2018, Cuma 16:43
ABD Başkanı Donald Trumpın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton resmi temaslarda bulunmak üzere Gürcistana geldi.
Resmi temaslarda bulunmak üzere Gürcistanın başkenti Tifliste bulunan ABD Başkanı Donald Trumpın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Gürcistan Dışişleri Bakanlığı binasında David Zalikaliani ile bir araya geldi.
Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, tarafların toplantıda ikili işbirliği konularını ele aldığı kaydedilerek, stratejik ortaklığın derinleşmesi beklentilerini müzakere ettikleri bildirildi. Toplantıda, ticaret, ekonomik, savunma ve güvenlik işbirliği konularına özel ilgi gösterildiği aktarıldı.
Bolton toplantıda, ABDnin ve Trump yönetiminin Gürcistanın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve Avrupa-Atlantik entegrasyonuna yönelik desteğini bir kez daha yineleyerek, Güney Kafkasya bölgesinde barış ve istikrar ve bölgenin jeopolitik bağlamdaki önemini dile getirdi.
Zalikaliani, bölgesel konulara değinip, Gürcistanın ABD ve bölgedeki müttefiklerinin ortağı olarak artan rolüne vurgu yaparak, Gürcistanın Karadeniz bölgesinin güvenliği konusundaki rolünü ve Gürcistanın küresel güvenliği güçlendirmeye olan katkısının altını çizdi.
Toplantının ardından açıklama yapan Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalikaliani, görüşmede Gürcistanın ve ABDnin stratejik ortaklığının her yönüyle ilgili olduğuna dikkat çekerek, Aktüel olan tüm konulara değindik, küresel ve bölgesel konuları da ele aldık. Biz ABDnin desteği olmadan, büyük zorluklarla karşılaşabiliriz. ABD ile çok iyi işbirliğimiz var. Esas sorunlarımızdan biri işgal altında olan arazilerimiz ve orada mevcut olan durum. Bu, iki taraf arasındaki müzakerelerin ana konusuydu ifadelerini kullandı.
Zalikaliani, ABD ile oldukça sık ve ciddi işbirliğimiz var, bu konu Rusya ve ABD arasındaki diyaloglardan biridir. Gürcistan tarafının girişimlerini gözden geçirdik ve bu istikamette çıkış yollarını müzakere ettik. Ayrıca, ekonomik konulardaki görüşmelerimiz de gerçekleşti. Her iki taraf da, güvenlik, askeri ve politik işbirliğimiz olduğu gibi ekonomik işbirliğinin de en yüksek seviyeye taşımasını arzu ediyor. Afganistandaki mücadelede Gürcistan ve ABDnin rolü büyüktür. Her konuyu detaylı bir şekilde inceledik. Gelecekte işbirliğimize devam edeceğiz dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık