Tbmm Başkanı Yıldırım Sivas Günlerinde

Ankarada düzenlenen Sivas Günlerine katılan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Sema da bizim semah da bizim, Alevi de bizim Sünni de bizim, 81 milyon hepsi bizim. Biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiyeyiz dedi.

Tbmm Başkanı Yıldırım Sivas Günlerinde
  • 13 Eylül 2018, Perşembe 14:02
Ankarada düzenlenen Sivas Günlerine katılan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Sema da bizim semah da bizim, Alevi de bizim Sünni de bizim, 81 milyon hepsi bizim. Biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiyeyiz dedi.
Atatürk Kültür Merkezinde Sivas Tanıtım Günleri başladı. Sivası Ankaralılarla buluşturan tanıtım günleri, yöresel halk oyunları gösterisiyle başladı. Dans gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, fuarların, şenliklerin ticari hayatı canlı tutan organizasyonlar olduğunu kaydederek, Türkiyenin nüfusunun dörtte birini barındıran Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlerimize baktığımızda 81 vilayetimizin özetini görürüz. Bu şehirlerimiz nüfusunun Türkiyenin her köşesinden vatandaşlar oluşturmaktadır. Bu faaliyetler yerinde ve güzel faaliyetlerdir. Alışveriş ekonominin can suyudur. Bu etkinlikler alışveriş ortamının canlanmasına da vesile olmaktadır ifadelerini kullandı.

Sema da bizim semah da bizim, Alevi de bizim Sünni de bizim, 81 milyon hepsi bizim
Anadoluda kurulan bütün medeniyetlere ev sahipliği yapan Sivas, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı şehirdir diyen Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece diyen Aşık Veyseli bu millete kazandırmış bir şehirdir. Aynı zamanda yüreği vatan sevgisiyle sevgisiyle, ömrü bayrak sevdasıyla geçen şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlunun da memleketidir. Alem çiçek olsa arı ben olsam dost dilinden tatlı bal bulamadım diyen Pir Sultan Abdalın da diyarıdır. Sivas birliğin, beraberliğin, kardeşliğin merkezidir. Sema da bizim semah da bizim, Alevi de bizim Sünni de bizim, 81 milyon hepsi bizim. Biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiyeyiz.

Birliğimizin, kardeşliğimizin temel şartı birbirimizi daha iyi tanımak, aramızdaki yabancılık duygusunu azaltmaktır
Açılışla beraber Sivasın ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerini de tanıma fırsatı bulunacağını kaydeden Yıldırım, Salı günü hicri yıl başı. Peygamber efendimizin Mekkenin karanlığından Medinenin aydınlığına çıktığı tarihin başlangıcı. Muharrem ayı hem umut ayıdır hem hüzün ayıdır, matem ayıdır. Umut ayıdır, çünkü hicretin başladığı aydır. Hüzün ayıdır, çünkü hırsı yüzünden Hz. Ali efendmizin torunu Hz. Hüseyiiin ve 71 akrabasının katledildiği Kerbela olayının da gerçekleştiği aydır. Hüzünlerimizi paylaşacağız, azaltacağız. Mutluluklarımızı, umutlarımızı paylaşacağız, çoğaltacağız ve böylece ülkemizi aydınlık yarınlara birlikte taşıyacağız. Daha önce üç tane Sivas Günleri gerçekleşti burada. Bu açılışla beraber Sivasın ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerini de tanıma fırsatı bulacağız. Birliğimizin, kardeşliğimizin temel şartı birbirimizi daha iyi tanımak, aramızdaki yabancılık duygusunu azaltmaktır. Birbirimizi ne kadar yakın tanırsak millet olarak o kadar da güçlü oluruz. Büyükşehirlerde hayat daha çetin. İnsanların her zaman memleketine gitme fırsatı olmuyor. Bugün olduğu gibi memlekete gidemediysek memleket bizim ayağımıza geliyor. Bugün Sivas buraya geldi. Halk oyunlarıyla, ezgileriyle, kültürüyle ve birbirinden güzel ürünleriyle bugün Sivas Ankaraya geldi. Bugün açılışını yapacağımız bu etkinlikle Ankaradaki Sivaslı kardeşlerimizin vatan hasreti de bir nebze olsun giderilmiş olacak. Ankarada yaşayan diğer bütün vatandaşlarımızın da Sivasın zenginliklerini görmek için Atatürk Kültür Merkezine mutlaka gelmelerini bekliyoruz şeklinde konuştu.

İster PKK kılığında, ister FETÖ kılığında gelsinler birliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamazlar, zarar veremezler
Milli birlik ve beraberlik mesajı veren Yıldırım, Sivasın zenginliği Türkiyenin zenginliğidir. Birlikte kazanıp, birlikte zenginleşeceğiz ve birlikte paylaşacağız. Bakmayın siz düşmanlarımıza aleyhimizde çalışmalar yapanlara. İster PKK kılığında, ister FETÖ kılığında gelsinler birliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamazlar, zarar veremezler. Türkiyenin istikrar içinde büyümesine ve gelişmesine hiçbir güç engel olamayacak. İki gün önce Türkiyenin büyüme rakamları açıklandı. Ekonomimiz ikinci çeyrekte 5.2 büyüme göstererek yoluna devam etti. En büyük güvencemiz Sivasın yiğidoları olduğu gibi aziz milletimizdir. Sizlerin desteğiyle, gayretiyle ülke bugünlere geldi, aydınlık yarınlara da bütün zorlukları aşacak birlikte ulaşacağız açıklamalarında bulundu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık