Suriyeliler, İsraildeki Seçimleri Protesto Etti

Yüzlerce Suriyeli, İsrailin işgal ettiği Golan Tepelerinde ilk defa yapılan yerel seçimleri protesto etti.

Suriyeliler, İsraildeki Seçimleri Protesto Etti
  • 30 Ekim 2018, Salı 15:06
Yüzlerce Suriyeli, İsrailin işgal ettiği Golan Tepelerinde ilk defa yapılan yerel seçimleri protesto etti.
Yüzlerce Suriyeli, İsrailin işgal ettiği Golan Tepelerinde yer alan Majdal Şams köyünde İsrailin bugün düzenlediği yerel seçimleri protesto etmek için bir araya geldi. Golan Tepelerinin Suriye topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten protestocular, İsrail yerel seçimlerine katılmayı reddettiklerini vurguladı.
Ellerinde Suriye ve Dürzi bayrakları taşıyan protestocular, İsrail hükümeti aleyhine sloganlar attı. Protestoya katılan Dürzi din adamı Ezzedine Şams, “İsrail Golanı seçimler yoluyla İsraile bütünleştirmeye çalışıyor ve biz bu girişimi tamamen reddediyoruz” dedi. Suriye Dışişleri Bakanlığı ise, İsrailin Golan Tepelerinde yerel seçimler yapma kararını reddederek, “Suriye topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğu” açıklamasında bulundu.
İsrail, Suriye sınırları içerisinde yer alan Golan Tepelerini 1967de Altı Gün Savaşı sırasında işgal etmiş, 1981de de uluslararası toplumun kabul etmediği bir şekilde bölgeyi ilhak etmişti.
Öte yandan, İsrailde bugün yapılan yerel seçimlerinde 6 buçuk milyondan fazla İsrailli, ülke çapındaki 11 bin oy verme merkezinde oy kullanıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık