Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Bu Ukrayna İçin Felaket Olur”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Ukraynadaki son gelişmelerle ilgili, “Donbassa saldırılar Ukrayna için felaket olur” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Bu Ukrayna İçin Felaket Olur”
  • 14 Eylül 2018, Cuma 22:44
Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Ukraynadaki son gelişmelerle ilgili, “Donbassa saldırılar Ukrayna için felaket olur” dedi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Almanyaya düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Berlinde Alman mevkidaşı Heiko Maas ile yaptığı görüşmeden sonra Ukraynada gelişen olayları değerlendirdi. Lavrov, “Ukrayna halkını felakete sürükleyen ve güç senaryosu uygulamaya çalışanları şiddetle uyarıyorum. Bu Ukrayna devletini gerçekten zayıflatabilir. Halk ile savaşamazsınız” dedi.

Minsk anlaşmasını hatırlattı
Alman mevkidaşı Heiko Maas ile yaptığı görüşmede Ukraynada yaşanan süreç hakkında da fikir alışverişinin bulunulduğunu söyleyen Lavrov, “Minsk anlaşmasının alternatifi olmadığının altını çizmek istiyorum. 2014ten beri Ukraynada yaşanan savaşta 10 binden fazla insan öldü. Kievin tekrar Donbassa saldırması bir felaket olur” şeklinde konuştu.
Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Zaharçenkonun bombalı suikast ile öldürülmesinden sonra gerilen Ukraynada Kiev yönetiminden yeni bir hamle gelmiş, tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerine Kiev yönetimi askeri operasyonlarını arttırmıştı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık