Putin, Ermenistanın Yeni Liderini Ağırlayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Eylülde Kremlinde Ermenistanın yeni lideri Nikol Paşinyanı ağırlayacak.

Putin, Ermenistanın Yeni Liderini Ağırlayacak
  • 06 Eylül 2018, Perşembe 12:23
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Eylülde Kremlinde Ermenistanın yeni lideri Nikol Paşinyanı ağırlayacak.
Geçtiğimiz hafta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyevi ağırlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Eylülde Kremlinde Ermenistanın yeni lideri Nikol Paşinyanı ağırlayacak. Putinin basın sekreteri Dmitriy Petkov tarafından doğrulanan programa göre, Ermenistanda ayaklanmayla Devlet Başkanı Sarkisyanı deviren ve iktidarı geçtiğimiz Mayıs ayında devralan Nikol Paşinyan, Kremlin Sarayında Putin ile görüşecek. Edinilen bilgiye göre görüşme, iki ülke arasında en üst düzeydeki görüşme olacak.
Paşinyan Rusyada düzenlenen FIFA Dünya Kupası organizasyonun açılışına Putinin davetlisi olarak katılmış fakat resmi bir görüşme gerçekleşmemişti.
Geçtiğimiz hafta ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile Azerbaycan arasında tartışmalı nokta olan Dağlık Karabağ sorununun çözümü ve fikir alışverişinde bulunmak için Soçide Putin ile görüşme gerçekleştirmişti. Rus basını, Aliyevin Putin ile görüşmesinden sonra Ermenistan liderinin Putinle görüşme programının Putinin Dağlık Karabağ sorununun çözümü için yeni bir girişimi olarak yorumladı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık