Mhpli Usta: Bu Seçimin Kaybedeni Net Bir Şekilde Chpdir”

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Bu seçimin kaybedeni net bir şekilde CHPdir. Türkiye genelinde CHPnin büyük bir oy kaybı yaşadığını hepimiz görüyoruz” dedi.

Mhpli Usta: Bu Seçimin Kaybedeni Net Bir Şekilde Chpdir”
  • 28 Haziran 2018, Perşembe 13:43
MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Bu seçimin kaybedeni net bir şekilde CHPdir. Türkiye genelinde CHPnin büyük bir oy kaybı yaşadığını hepimiz görüyoruz” dedi.
MHP Samsun İl Başkanlığı tarafından Atakum Belediyesi Yalı Kafede teşkilat mensuplarıyla bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Taner Tekin, seçim sonuçlarının MHP açısından zafer olmadığını, ilerleyen seçimlerdeki zaferin habercisi olduğunu ifade etti. Toplantıda konuşan MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta ise seçim ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Bu seçimin kaybedeni net bir şekilde CHPdir. Türkiye genelinde CHPnin büyük bir oy kaybı yaşadığını hepimiz görüyoruz. Bir de Sayın Meral Akşenerin aldığı oy oranının partisinin oy oranının çok fazla altında olması nedeniyle ve CHP ile cumhurbaşkanı adayının arasındaki oy oranının partinin çok üzerinde olması önümüzdeki günlerde CHPde ve İPte genel başkanlık tartışmalarının başlayacağını hatta başlamış olduğunu, bunların önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini de tahmin ediyoruz. Gözünü kapatın ve meclisteki konuşmaları dinleyin. Birçok CHPlinin konuşmasını HDPlinin konuşmasından ayıramazsınız. Bu da Türkiye siyaseti açısından üzücü bir şeydir. Türkiyede HDPnin çizgisi ve desteklediği unsurlar bellidir. Oysa CHP, Atatürkün kurduğu milli çizgide olması gerekirken uzaklaştığını görüyoruz. Bu üzücüdür. CHPnin HDPye bu yakınlaşmasından dolayı oy kaybettiğini görmesi lazım. Karadenizde de bunun örneğini görebilirsiniz. Karadeniz milliyetçidir. Karadeniz insanı, hangi siyasi partiden olursa olsun meselelere milli bakar. CHPnin Karadenizdeki oylarının 8 puan düşmesinin üzerinde durulması gerekir. Bu oy düşmesinde CHPnin HDP ile yakınlaşmasının etkili olduğunu düşünüyorum diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğudaki oylarımızı daha da arttıracağız”
24 Haziran öncesindeki MHPye yönelik çıkan söylemleri de değerlendiren Usta, 24 Haziran seçimleri öncesinde MHPye yönelik bir ön yargı vardı. MHP hakkında değerlendirme yapanlar birçok konuda yanıldı. MHPliler milletvekilliği seçiminde partilerine oy verecekler ama cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğana oy vermeyecekler şeklinde ifadeler vardı. MHP ile AK Partinin aldığı oyları toplayın oyların toplamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın aldığı oya tekabül eder. Dolayısıyla MHPliler, ülkücüler genel başkanları Devlet Bahçelinin izinden gitmişlerdir. MHP ile ilgili önceden yapılan tespitlerin asılsız olduğunu buradan görmüş olduk. MHP ayrıca bu seçimlerde 1 Kasımda milletvekili seçemediği 12 yeni ilde milletvekili çıkarmıştır. Oylarımızı 2ye katladığımız 12 ilden 9u Doğu ve Güneydoğu illerinde bulunuyor. MHPye karşı yapılan yine bir yalan burada da fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Böylece doğudaki vatandaşların bize oy vermeyeceği düşüncesi de çürütülmüş oldu. Doğu ve Güneydoğu illerinde oylarımızın artması, Türkiyede kardeşliğin pekişmesi açısından önemli bir olaydır. İnşallah bundan sonraki dönemde bizim bu bölgedeki oylarımız daha da artacaktır şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı seçimlik değil, devam edecek”
Cumhur İttifakının bitmeyeceğini de vurgulayan Usta, şunları söyledi:
Cumhur İttifakı seçimler için kurulan bir ittifak değildir. Seçimler sonrasında da sona erecek bir ittifak da değildir. Biz bu sözümüzün içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde aynı ruh içerisinde Türkiyenin sorunlarının çözülmesi neticesinde Cumhur İttifakı ruhu devam edecektir. Özellikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bütün kurum ve kurallarıyla yürürlüğe girmesi, devriye edilmesi, uygun uygulama alanı bulması açısından MHP üzerine düşen her türlü vazifeyi yapacaktır. Gerek uyum kanunlarının mecliste çıkartılmasında gerekse uygulamaya ilişkin hususlarda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık