Merkel, Gürcistanın Abye Katılımını Destekliyor

Güney Kafkasya bölgesine resmi ziyaretlerine Gürcistandan başlayan Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Tiflis İvane Javakhişvili Devlet Üniversitesinde Gürcü öğrencilerle bir araya geldi, Merkel Grücistanın ABye üyeliğini desteklediğini söyledi.

Merkel, Gürcistanın Abye Katılımını Destekliyor
  • 24 Ağustos 2018, Cuma 16:06
Güney Kafkasya bölgesine resmi ziyaretlerine Gürcistandan başlayan Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Tiflis İvane Javakhişvili Devlet Üniversitesinde Gürcü öğrencilerle bir araya geldi, Merkel Grücistanın ABye üyeliğini desteklediğini söyledi.
Angela Merkel Gürcistana düzenlendiği resmi ziyaret kapsamının ilk gününde Başbakan Mamuka Bahtadze ve Devlet Başkanı Giorig Margvelaşvili ile görüş gerçekleştirdikten sonra, Kahramanlar Meydanına çelenk bıraktı. Merkel, Ziyaretinin ikinici gününde sabah saatlerinde Gürcistan muhalefet partileri ile bir araya geldi ardından ise Tiflis İvane Javakhişvili Devlet Üniversitesinde öğrencilerle bir araya gelerek sorularını yanıtladı. Gürcistanın Avrupa Birliğine katılımıyla ilgili bir soruya yanıt olarak ise, “Açıkçası, Gürcistanın Avrupa emellerini çok sevdiğimi ve desteklediğimi söylemek istiyorum Gürcistan ile serbest ticaret anlaşması var ama Avrupa tarafından aceleci vaatler veremem” şeklinde konuştu.
Abazya ve Osetyanın işgali adaletsizliktir
Öğrencilerden biri Merkele, “Merkel, Tskhinvali ve Abhazyanın İşgal ifadesini neden kullanmak istemiyor veya onunla ilgili bir problemimi var?” sorusunu sordu. Merkel cevaben, “Ben söyledim, bu bir işgal ve büyük bir adaletsizlik” ifadelerini kullandı.
“Gürcistanın AB emellerini destekliyorum”
Gürcistanın Avrupa Birliğine katılımıyla ilgili bir soruya yanıt olarak ise, “Açıkçası, Gürcistanın AB emellerini çok sevdiğimi ve desteklediğimi söylemek istiyorum. Gürcistan ile serbest ticaret anlaşması var ama Avrupa tarafından aceleci vaatler veremem” şeklinde konuştu. Merkel, “Bir yandan, aday ülke belirli şartları yerine getirmeli ve diğer yandan ABde yeni üye ülkeleri kabul edebilmelidir” diye konuştu.
“Uzun vadeli kararlar veremeyiz”
Merkel daha sonra konuşmasına şöyle devam etti, “Balkan ülkelerinin perspektifi bugün Avrupa Birliğine ulaşmak için daha büyük. İngilterenin yakında Avrupa Birliğini terk edeceğini biliyorsunuz ve bu koşullar altında güçlü ve koordineli bir politika yapmak zordur, bu yüzden uzun vadeli kararlar veremeyiz” ifadelerini kullandı. Merkel, Balkan ülkelerinden sonra Avrupa Birliğine üye olacak ülkelerin Ukrayna ve Gürcistan olacağını kaydetti.
Öğrenciler, Alman Dışişleri Bakanının son zamanlardaki Doğu Avrupaya yönelik dış politikasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Merkel, “Almanyanın Doğu Avrupaya yönelik politikasına gelince, bunun yeni bir yönelim olmadığını söyleyebilirim. Almanya Dışişler Bakanı Hayko Maas, Rusya ile iyi ilişkiler kurmamız gerektiğini vurguladı, çünkü Avrupa Birliğinin bir komşusu, fakat öte yandan, Avrupa Birliğinin gelecekteki gelişimi için zor bir politikaya ihtiyacımız var” dedi. Merkel, “Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan ve Ukrayna, Avrupa perspektifleri olan ülkelerdir” diye konuştu.
Almanya Şansölyesi Merkel, Üniversitete öğrencilerle programını bitirikten sonra Gürcistandan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetyanın işgal hattında incelemelere gitti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık