Makedonyadaki Kritik Referanduma 12 Bin 400 Gözlemci

Makedonyada isim değişikliği referandumunda 11 bin 907 yerli ve 493 yabancı gözlemci görev alacak.

Makedonyadaki Kritik Referanduma 12 Bin 400 Gözlemci
  • 26 Eylül 2018, Çarşamba 21:37
Makedonyada isim değişikliği referandumunda 11 bin 907 yerli ve 493 yabancı gözlemci görev alacak.
Makedonya isminin değiştirilmesi teklifinin oylanacağı referandum için son hazırlıklarına devam ediyor. Yunanistan ile yıllardır anlaşamadıkları isim problemin çözümünü isim değiştirmekte bulan resmi adıyla Eski Yugoslavya Makedonya Cumhuriyetinin adı, referandumla birlikte “Kuzey Makedonya” olarak değiştirilecek. Referandumu yaklaşık 11 bin 907 yerli ve 493 yabancı gözlemci izleyecek.
Seçim Kurulu yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, Milli Siyasi ve Girişimci Derneği 5 bin 574 kişiyle en çok gözlemci akreditasyonu yapan sivil toplum örgütü. Yoksulluğa Karşı Makedon Platformu Vatandaş Birliği 3 bin 736 kişiyle en çok gözlemci akredite eden 2nci STK iken, NOV MOST (Yeni Köprü) bin 882 kişiyle 3üncü sırada.
Makedonyanın Avrupa Birliğine ve NATO üyeliği için şart olan yeni isim koyma ihtiyacıyla birlikte ülkenin sadece ismi de değil, anayasasında da değişikliğe gidilecek ancak bu değişiklik isim değişiminden kaynaklı küçük değişimleri kapsıyor.
Öte yandan Makedonyada yapılan son seçimde, 5 bin 11 yerli 337 yabancı gözlemci görev almıştı. Makedonyanın isim değiştirme referandumu 30 Eylül Pazar günü yapılacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık