Lavrov: Rusya İdlibde İnsani Koridor Oluşturacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusyanın İdlibde uzlaşma fırsatlarını teşvik etmek için insani koridor oluşturacağını duyurdu.

Lavrov: Rusya İdlibde İnsani Koridor Oluşturacak
  • 14 Eylül 2018, Cuma 16:38
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusyanın İdlibde uzlaşma fırsatlarını teşvik etmek için insani koridor oluşturacağını duyurdu.
Almanyaya resmi ziyarette bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Alman-Rus forumunda İdlible ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Lavrov, Suriyenin kuzeybatısındaki yerel güçlerle anlaşma yapmaya çalıştıklarını belirterek, Rusyanın İdlibde insani koridor oluşturacağını söyledi. Rusya, İdlibde insani koridor oluşturulacak. Sivil nüfusun korunması için her şeyi yapacak diyen Lavrov, bölgede bir uzlaşma sağlanması için gösterilen çabaları da teşvik edeceklerini belirtti. Gerekirse İdlibe hava saldırısı yapacaklarını ifade eden Lavrov, bölgede yaşayan sivilleri dikkate alacaklarını vurguladı.

Rakkadaki gibi davranılmayacak
Rusya, Türkiye ve İranın İdlibde ABD liderliğindeki koalisyonun Rakkada davrandığı gibi hareket etmeyeceğini söyleyen Lavrov, “Rakkada insani koridorlar kurulmamıştı” dedi. Dışişleri Bakanı Lavrov, İdlibdeki teröristler yurt dışından gelen malzemeleri kullanarak aktif bir şekilde çatışmalara katıldılar. İdlibdeki teröristler barışı istemiyor. Moskova İdlibde teröristlerin saldırılarına karşılık verme görevini üstleniyor. Rusya halkın çıkarlarını dikkate alarak İdlibde silah üreten fabrikaları ortadan kaldırmaya devam edecek dedi.
Suriye ordusunun İdlibe bir kara harekatı başlatacağına dair iddiaların yersiz olduğunu belirten Lavrov, Putin ve Erdoğanın 17 Eylülde İdlib konusunda görüşeceğini söyledi. AB ve ABD tarafından Suriyeye karşı uygulanan tek taraflı yaptırımların ülkenin savaş sonrası yeniden inşasını engellediğini belirten Lavrov, İdlibdeki militanlar yurt dışından destekleniyor ve İdlibdeki ılımlı muhalefeti tamamen bastırıyor. Bununla birlikte Moskova ve Şam, İdlibde teröristlerin saldırılarına karşılık verme görevini üstleniyor açıklamasında bulundu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık