Lavrov: “Rus Uzmanların Seyahati Bir Sır Değildi”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hollandada gözaltına alınan Rus vatandaşlarının seyahatinde bir sır olmadığını söyledi.

Lavrov: “Rus Uzmanların Seyahati Bir Sır Değildi”
  • 08 Ekim 2018, Pazartesi 17:13
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hollandada gözaltına alınan Rus vatandaşlarının seyahatinde bir sır olmadığını söyledi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalyanın Dışişleri Bakanı Enzo Moavero Milanese ile yaptığı basın toplantısında, Hollandanın casuslukla suçladığı Rus uzmanlarından bahsetti. Sergey Lavrov, Rus uzmanların Hollandaya yaptığı seyahatinin gizli olmadığını açıkladı. Lavrov, Rutin bir yolculuktu. Ne otele yerleştikleri zaman, ne havaalanına gittikleri zaman, ne de elçiliğimizi ziyaret ettikleri zaman gizlenmediler dedi.
Rus bakan, Rusların hiçbir açıklama olmadan gözaltına alınıp, elçiliğe başvurmalarına izin verilmediğini söyledi. Lavrov, “Ancak aradan 6 ay geçti ve Eylül ayında, yani yaklaşık 3 hafta önce, Hollanda basınında bu insanların siber casusluk faaliyetlerine karıştığına dair bir sızıntı oldu ve bu gelişmeyle ilgilenmeye başladık. Hollanda Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına davet ettik ve sızıntı ile ilgili gerçekleri sorduk” diye konuştu.
Ekim ayı başlarında Hollanda Savunma Bakanlığı, güvenlik hizmetlerinin, 4 Rus vatandaşının Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütüne bir hacker saldırısı yapmaya çalıştıklarını ve bu saldırının engellendiğini bildirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık