Kurtulmuş: Türkiye, Hem Siyaset Hem De Ekonomi Sistemi Olarak Güçlü Olmak Zorunda

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “Türkiye özellikle küresel türbülansın devam edeceği Orta Doğuda hem siyaset olarak hem de ekonomi sistemi olarak güçlü olmak zorunda” dedi.

Kurtulmuş: Türkiye, Hem Siyaset Hem De Ekonomi Sistemi Olarak Güçlü Olmak Zorunda
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 18:03
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “Türkiye özellikle küresel türbülansın devam edeceği Orta Doğuda hem siyaset olarak hem de ekonomi sistemi olarak güçlü olmak zorunda” dedi.
AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Adanada “Sivil Toplum Kuruluşları ile İstişare” toplantısına katıldı. Adana Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle istişare yaparak sorunlarını, taleplerini ve önerilerini dinledi.
Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, siyaseti sadece siyasetçilerin yaptığı bir alan olarak görmediklerini, sivil toplum kuruluşlarının da bu alanda etkin olduğunu vurgulayarak, Siyasetin mutlaka toplumla iç içe olması, özellikle de toplumun farklı damarlarına temas etmesinin zaruri olduğunu düşünüyoruz. Sivil toplum kuruluşları da adı üstünde sivil olmak zorunda. Resmi görüşü yansıtmaktan çok kendi sahalarındaki fikirleri yansıtmak durumundadır. Sivil toplum kuruluşları toplumsal olmak zorunda olmalarından dolayı, kendilerini ilgilendiren alandaki insanların düşüncelerini, fikirlerini yansıtmalıdır. Bu bağlamda sivil toplum kuruluşları siyasetin yapmadığı şeyleri de yapabilir ifadelerini kullandı.
Sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirilen bu tip toplantıların anlamlı bir yeri olduğunu kaydeden Kurtulmuş, siyasetin sivil toplum kuruluşları, üniversitelerle birlikte toplumun farklı katmanlarındaki fikirleri alarak, stratejik bir alana dönüştürürse daha iyi bir alan olacağını, istişare toplantısın sadece Adanadaki sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği bir toplantı olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.
Dünyanın yeni oluşlar ve yeni altüst oluşları hep birlikte yaşandığını, Birleşmiş Milletlerden, Uluslararası Para Fonuna (IMF) kadar uluslararası kuruluşların kağıt üzerinde olduğunun altını çizen Kurtulmuş, Dünyada güç dengeleri üzerine oturan düzen geride kaldı. Özellikle 90lardan sonra günümüze kadar maalesef dünya daha fazla duvarların kurulduğu bir dünya haline geldi. Dünyanın birçok yerinde terör ve mülteci tehtidi nedeniyle yeni duvarlar örülüyor. Bunların yanı sıra bir de görülmez duvarlar var. Bir gecede Trump yönetimi, gümrük duvarlarını yüzde 45 yükseltti. Hani serbest ticaret nerede? Ekonomik olarak da politik olarak da ciddi şekilde duvarlar örülüyor. Orta Doğuda İsrail, Filistinli kardeşlerimizin kendi şehirlerinin etrafına koca koca duvarlar örüyor. Güç dengelerinin artık alabildiğince çatışma ortamına sürüklendiği, özellikle son 7-8 yıl içerisinde yeni savaşların yaşandığı dönemdeyiz diye konuştu.
Suriyede de vekalet ve ticaret savaşlarının da yaşandığı yeni bir döneme gelindiğine vurgu yapan Kurtulmuş, Bundan sonra dünya tam anlamıyla ekonomik savaşların içerisine girecektir. Böyle bir ortamda Türkiye olarak en zor bölgenin amiral gemisi olduğu bir ülkeyiz. Bu coğrafya Avrupa ve Asyanın geçiş noktasında, Avrasyanın kilidi olması dolayısıyla Türkiyenin üzerine çok büyük yüklerin bindiğini görüyoruz. Türkiye özellikle küresel türbülansın devam edeceği Orta Doğuda hem siyaset olarak hem de ekonomik sistemi olarak güçlü olmak zorunda dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ise önceki dönemlerde de tüm sivil toplum kuruluşlarının kendileriyle paylaştığı görüş, öneri ve talepler ışığında yol haritalarını oluşturduklarını belirterek, AK Parti olarak birlikte çalışma kültürüne sahip olduklarını, hem Adana hem de Türkiye genelinde bu kültürü daha etkin bir şekilde sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri sorunlarını ve önerilerini AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuşa iletti.
Sivil Toplum Kuruluşları ile İstişare Toplantısına, AK Parti Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Adanadaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık