Kktc Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlundan Atsoya Ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret etti.

Kktc Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlundan Atsoya Ziyaret
  • 09 Eylül 2018, Pazar 12:45
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret etti.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetinin ev sahipliği yaptığı görüşmeye ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mızrap Cihangir Deniz ve Mustafa Atılgan, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ayhan Kızılsavaş, Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Şahin ile KKTC Antalya Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram ve KKTC Antalya Turizm Temsilcisi Nazmi Pınar katıldı.

Antalya turizmde KKTCye örnek
Antalyanın Kıbrısa özellikle turizm bakımından örnek bir kent olduğunu dile getiren Ataoğlu, KKTC turizmine Antalyalı turizmcilerin de büyük katkı sağladığını söyledi. Antalyada turizm yatırımı bulunan firmaların zamanla KKTCye de yatırım yapmasıyla turizmde önemli yol kat ettiklerini söyleyen Bakan Ataoğlu, “Antalya yalnızca Türkiyenin değil dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından birisi” dedi.
Kuzey Kıbrısa gelen turistlerin yalnızca kumarhaneler için geldiği algısının da yanlış olduğuna vurgu yapan Bakan Ataoğlu, “KKTCye gelen turistler sabah çok erken saatlerden akşam saatlerine kadar hem kültür hem de alışveriş turlarıyla bölgeyi gezmekte. Bunun dışında belirli dönemlerde kongre turizminden faydalanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Antalyanın turizm odaklı ekonomiye sahip bir kent olduğunun altını çizen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin ise, yalnızca Antalyada bulunan 5 yıldızlı otel sayısının İspanya, Fransa, Mısır gibi ülkelerin tamamındaki 5 yıldızlı otel sayısından fazla olduğunu belirtti.

Turizmi 12 aya yayacağız
Antalyanın çok üst düzey turizm tesisleri ve hizmet kalitesiyle fark oluşturduğunu belirten Davut Çetin, “Hizmet açısından dünyada eşi benzeri olmayan bir tesislere sahibiz. Antalyada turizm çeşitliliğini artırmak adına çalışıyoruz. Turizmi çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak için çalışmalar yürütüyoruz. Şu an golf, futbol ve kongre turizmi ile kış aylarında ciddi sayıda turist ağırlıyoruz. Bu alanların yanı sıra fuar turizmini, sağlık turizmini ve gastronomi turizmini geliştirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bunlar zaman alacak çalışmalar. Ancak bizler görevde olduğumuz sürece kentimizin daha iyi bir ekonomiye sahip olması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

KKTC ile işbirliğine hazırız
KKTC ile Antalya arasındaki ekonomik bağların gelişmesi için de işbirliğine açık olduklarını ifade eden Başkan Davut Çetin, “Bu bağlamda kentimizin iş insanlarını bölgenizin yatırım fırsatları ile ilgili bilgilendirebiliriz. Karşılıklı ikili iş görüşmeleri organize edip Kıbrıs ile Antalyanın ekonomik bağlarını güçlendirebiliriz. Biz bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, görüşmenin sonunda ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından resmedilen suluboya Side tablosunu KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğluna hediye etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık