Kılıçdaroğluna Manevi Kızının Köyünde Şok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun üç kez ziyaret ettiği ve “manevi evladım” diye bir öğrenciye eğitim bursu verdiği Çorumun Güney köyünde seçimlerde CHPye 1 oy çıktı.

Kılıçdaroğluna Manevi Kızının Köyünde Şok
  • 30 Haziran 2018, Cumartesi 16:11
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun üç kez ziyaret ettiği ve “manevi evladım” diye bir öğrenciye eğitim bursu verdiği Çorumun Güney köyünde seçimlerde CHPye 1 oy çıktı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Güney köyüne ilk olarak 6 Ekim 2015 tarihinde şehit olan polis Yaşar Gülerin cenazesi için gitmiş, Kılıçdaroğlu daha sonra köyü ikinci kez ziyaret edip yine şehit ailesiyle bir araya gelmişti. Son olarak 24 Haziran seçimleri öncesi Çorumda sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, köyde “manevi kızım dediği ve kardeşiyle birlikte burs verdiği Özge Biçer ve ailesini ziyaret etmişti. 24 Haziranda köyde sandıklar açıldığında sonuçları gören CHPnin görevlileri büyük şok yaşadı. Güney köyünden CHPnin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnceye 1, yine köyü üç kez ziyaret eden Kılıçdaroğlunun partisi CHPye 1, AK Partiye 233, MHPye 18, HÜR DAVA Partisine 1, Vatan Partisine 1, CHPye 1, SPye 3, İYİ Partiye 6 oy çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıklardan Recep Tayyip Erdoğana 253, Meral Akşenere 6, Temel Karamollaoğluna 3 oy çıktı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun köye geldiğinde misafir edildiğini belirten Ercan Metin, “Köyde burs verdiği bir aile var. Diyorlar ki aileden burs oyu çıkmadı. Çıkmayabilir, herkes oy iradesinde özgürdür. Köyümüz de özgür iradesini kullanmıştır. O yüzden de köyde 1 oy çıkmıştır. Buna yapacak bir şey yok, köyümüz gereken cevabı vermiştir” dedi.
Metin, köylerinin hedefinin 2023 olduğunu söyledi. Olayın fazla büyümesini istemediklerini ifade eden Metin, herkesin özgür ve hür iradesini kullandığını, kimin oy verip vermediğini bilmediklerini kaydetti. Kılıçdaroğlunun köye yaptığı ziyaretlerin pek anlam ifade etmediğini ya da bu ziyaretlerde CHP liderinin kendini iyi ifade edemediğini söyleyen Metin, takdirin halkın olduğunu belirterek, kararına saygı gösterilmesini istedi. Seçimlerde 271 seçmenin oy kullandığını açıklayan Metin, AK Partiye 253, MHPye 18, CHPye ise 1 oy çıktığını sözlerine ekledi.
Köy sakinlerinden Hasan Bozkurt ise, Türkiyede herkesin oy kullanırken hür olduğunu belirterek, istediği partiye oy verebileceğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun köye “oy verin” diye gelmediğinin altını çizen Bozkurt, “Kılıçdaroğlu geldiyse de hoş geldi. Elimizden gelen ikramda bulunuruz” dedi.
CHP liderinin SGK genel müdürü olduğunda SSK hastanesinde 3 günde muayene olduğunu, 2 günde ise ilaçlarını alabildiğini unutamadığını kaydeden Bozkurt, O günleri yaşadığını ve unutmadığını belirtti. Köyde Kılıçdaroğluna 1 tane oy çıktığını hatırlatan Bozkurt, onun da köye gelen sandık görevlileri tarafından verildiğini tahmin ettiklerini söyledi. Bozkurt, daha önceki seçimlerde CHPye 5 ya da 6 oy verildiğini kaydetti.

“Bir Allahı, bir de Tayyip Erdoğanı çok seviyorum”
Recep Tayyip Erdoğanı çok sevdiğini anlatan Bozkurt, “Tayyip Erdoğan gibi bir cumhurbaşkanı görmedim. 15 Temmuz gecesi oturdum ağladık. 15 gün boyunca Çoruma gidip geldim. Hürriyet Meydanındaki saat kulesinde bekledim. Beni cennete de, cehenneme de gönderecek Cenab-ı Allah. Ama Tayyip Erdoğan öl dese ölürüm. Yaşadığımız kadar yaşamışım. Köydekilerin hepsi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı çok seviyor. Başka sevilecek bir şey yok, bir Cenab-ı Allah, bir Tayyip Erdoğan. Son sözüm bu” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık