Kafaoğlu : Bandırma Balıkesirden Daha Avantajlı Olacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesirin Bandırma ilçesinde basın toplantısı düzenledi. Başkan Kafaoğlu, ülkede artık beton belediyeciliğinin yerini gönül belediyeciliğinin aldığını ifade etti.

Kafaoğlu : Bandırma Balıkesirden Daha Avantajlı Olacak
  • 13 Temmuz 2018, Cuma 13:05
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesirin Bandırma ilçesinde basın toplantısı düzenledi. Başkan Kafaoğlu, ülkede artık beton belediyeciliğinin yerini gönül belediyeciliğinin aldığını ifade etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bandırma ilçesinde basın mensupları ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçim sonuçlarını analiz eden Kafaoğlu, Ak Partinin Bandırma ve Balıkesirde oylarını arttırdığını 4 olan milletvekili sayısını 5e yükselttiğini ifade etti.
Bundan sonra Perşembe günleri Bandırmada olacağını ifade eden Zekai Kafaoğlu “ Balıkesir ili coğrafi açıdan çok büyük bir alanı kaplıyor. Her bölgeye ayrı zaman ayırmak çabası içindeyiz. Bunun için her Perşembe günü Bandırmada olup, sorunları yerinde görmek istiyoruz. İnsanlarımız artık beton görmek istemiyor. Yeşil alanlar ve yaşam alanları istiyor. Bizde bu yönde çalışmalar içinde olacağız “ dedi.
Kafaoğlu : Bandırmalı suyu pahalıya içiyor
Açıklamalarına devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “ Bandırmalıların suyu pahalı içtiklerinin farkındayız. Bunun içinde göreve gelir gelmez su fiyatlarında yüzde 50lilere varan indirimler yaptık. Ancak aynı il içinde farklı su tarifeleri olmaz. Önümüzdeki dönemde tek su tarifesi uygulamasına mutlaka geçeceğiz. Bu tabi ki biraz zaman alacak. Büyükşehir olarak son 4 yılda Bandırmaya 188 milyon TLlik su ve kanalizasyon harcaması yaptık. Bu zaman dilimi içinde ise Bandırmadan topladığımız su parası olarak 133 Milyon TL tahsil ettik. Aradaki 55 milyonu da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sübvanse etti.
Kafaoğlu : Kavşak projelerine itiraz edildi
Bandırmada 6. Ana Jet Üssü ve Liman AVM önüne yapılması planlanan dalçık yollar ile ilgili gelinen son aşamayı da anlatan Kafaoğlu, 6.Ana Jet üssü ve Liman AVM önünde yapılacak kavşak projeleri biraz gecikti. Ancak bu gecikme bizden kaynaklanmıyor. Yapılan ihaleyi kaybeden firma itiraz etti. İtiraz kabul edilerek tekrar incelendi. İtirazı yapan firma zaten yasaklı bir firmaymış. Ağustos ayı içinde ihaleyi kazanan firma ile sözleşmemizi imzalayıp hemen temel atmaya başlayacağız dedi.
Kafaoğlu : Ana Caddelere asfalt başlıyor
Bandırmada Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde olan 4 ana caddenin asfalt çalışmalarına başlanacağını dile getiren Başkan Kafaoğlu, Bilindiği gibi Bandırmanın 4 Ana Caddesi Büyükşehir sorumluluğunda bulunuyor. Bu caddelerin bakım ve onarımı da bizde. Bunun için Bandırmanın 4 ana Caddesi olan, Atatürk, Kurtuluş, Ordu ve İnönü Caddelerinde haftaya sıcak asfalt çalışmalarına başlayacağız. Tüm ana caddeleri Bandırmaya yakışan hale getireceğiz. Kırsal mahallere kilit taşı döşemeye de devam ediyoruz. Muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda Bandırmanın dış mahallerinin yollarını kilit taşlarla döşüyoruz dedi.
Kafaoğlu : Bandırma Balıkesirden daha avantajlı olacak
Açıklamalarına devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Bandırmanın trafik sorununu biliyoruz. Bunun için en kısa sürede Bandırmada akıllı trafik ışık sistemini hayata geçireceğiz. Temmuz ayı içinde yüksek güç laboratuvarının proje ihalesini yapacağız. Artık tüm elektronik cihazlar için Bandırma merkez olacak. Bandırmada arıtma tesislerinin olmaması bizim ayıbımızdır. Bunun için 33 Milyon euroluk proje çalışması devam ediyor. Bandırmada bir serbest bölge oluşturacağız. Edincik altına RoRo iskelesini özel sektöre yap işlet devret yöntemiyle yaptıracağız. Bandırma için 10 Milyon dolarlık akıllı kent projemiz var. Bor Karbür tesisleri Bandırmada kurulacak. Bu tesisler büyük bir stratejik önem taşıyor. Bu yatırımlar ile Bandırma Balıkesirden daha avantajlı duruma geçecek. Bandırmalıların il olma hayallerini biliyoruz. Ancak çok uzun zamandan bu yana Bandırma tüm enerjisini il olma hayali için harcıyor. Biz diyoruz ki, Bandırma enerjisini il olmak için değil, yatırım ve hizmet alamaya harcamalıdır. şeklinde konuştu.
Kafaoğlu : Bandırma Belediyesini kazanacağız
2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili hedefini ortaya koyan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Son seçimlerde Bandırmada CHP ile olan oy farkını kapattık. Bu da bizi daha da umutlandırdı. Bandırmada insan odaklı siyaset yapıyoruz. Her gönüle girmeye her eli sıkmaya çalışıyoruz. Biz Bandırmada gönüllere talibiz oylar arkadan gelecektir. Ayak seslerimiz Bandırmada duyulmaya başlandı. Doğru aday, doğru meclis üyeleri ile yerel seçimlerde Bandırmayı Ak Belediyecilik ile tanıştıracağız. Bandırmada Başkan Dursun Mirza benim rakibim değil, yol arkadaşımdır. Onu Bandırma halkı seçti dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirzanın Temmuz Ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamalara cevap veren Başkan Kafaoğlu, Bandırma Belediyesine 4 milyon 490 bin TL borcu oldukları yönündeki iddiaları yalanladı. Kafaoğlu Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirzanın Büyükşehir 4 Milyon borcunu ödemiyor açıklamaları doğruyu yansıtmıyor. Nisan ve Mayıs ayları katı atık bedelleri borçları her ilçeye yeni ödeniyor. Bandırma Belediyesi de bize ödemesi gereken inşaat ruhsatlarından aldığı otopark paralarını yatırmıyor. Bunlar konu edilecek kadar önemli değil. İki belediye günü gelince zaten karşılıklı mahsuplaşıyor dedi.
Kafaoğlu : Bandırmaspora yılda 5 milyon TL katkı yapıyoruz.
TFF 2.Lig takımlarından Bandırmaspora Büyükşehir Belediyesi olarak yapılması planlanan katkılarla ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Kafaoğlu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırmaspora destek olmuyor sözleri bizleri üzüyor. Balıkesirsporda Bandırmasporda bizim iki değerli kulübümüzdür. Büyükşehir olarak göreve gelindiğinde Bandırmaspora en büyük gelir getiren yer olan otoparkları asla geri almayı düşünmedik. Bandırmaspor bu otoparklardan yılda yaklaşık 5 milyon TL gelir elde ediyor. Gönül daha fazla destek olmak istiyor. Bunun içinde Baltok firmamızın reklamını Bordo beyazlı formalarda görebilirsiniz“ dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık