İtalyadan Kosovaya Destek

İtalya Savunma Bakanı Elisabetta Trenta, Kosovaya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi tarafından kabul edildi.

İtalyadan Kosovaya Destek
  • 18 Eylül 2018, Salı 16:15
İtalya Savunma Bakanı Elisabetta Trenta, Kosovaya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi tarafından kabul edildi.
Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Kosova ziyaretini gerçekleştirmekte olan İtalya Savunma Bakanı Elisabetta Trentayı kabul etti. Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalog süreci, Batı Balkanlarda iyi komşuluk ilişkileri ile istikrarın güçlendirilmesi, Kosova Güvenlik Kuvvetlerinin (FSK) Kosova Silahlı Kuvvetlerine (FAK) dönüşmesi, görüşmenin ana gündem maddeleri arasında yer aldı..
İtalyanın Kosovayı sürekli olarak desteklemesinden dolayı teşekkürlerini ifade eden Cumhurbaşkanı Thaçi, “İtalya ve NATOnun diğer ülkelerinin desteğiyle Kosova Güvenlik Kuvvetleri çok etnikli, profesyonel ve NATO standartları düzeyinde bir güç oldu” ifadesini kullandı.
İtalya Savunma Bakanı Elisabetta Trenta da ülkesinin Kosova Güvenlik Kuvvetleri ve mensuplarını lojistik alanda eğitim programlarıyla desteklemeyi sürdüreceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Thaçi ile konuk Bakan Trenta, bugün Priştinede iki ülke tarafından imzalanan işbirliği memorandumu sayesinde Kosova Güvenlik Kuvvetlerinin alacağı destek hakkında da konuştu.
İtalya Savunma Bakanı Elisabetta Trenta, Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj ile de bir araya geldi. NATOnun Kosovadaki Barış Gücü KFORda askerleri görev alan İtalya, Kosovada güvenlik ve istikrarın tesisine katkı sağlıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık