İsrail Ulus Devlet Yasası Tel Avivde Protesto Edildi

İsrailin Tel Aviv kentindeki meydanda toplanan binlerce Arap ve Yahudi, İsrailin onayladığı Yahudi Ulus Devlet Yasasını protesto etti.

İsrail Ulus Devlet Yasası Tel Avivde Protesto Edildi
  • 11 Ağustos 2018, Cumartesi 22:45
İsrailin Tel Aviv kentindeki meydanda toplanan binlerce Arap ve Yahudi, İsrailin onayladığı Yahudi Ulus Devlet Yasasını protesto etti.
İsrailde yaşayan binlerce Filistinli Arap ile Yahudi bugün başkent Tel Avivde İsrail Devletinin onayladığı Yahudi Ulus Devlet Yasasını protesto etmek için bir araya geldi. İsrailin Filistinli vatandaşlarını temsil eden Yüksek Arap Takip Komitesinin çağrısı üzerine düzenlenen protesto gösterisi akşam saatlerinde Rabin Meydanında gerçekleşti. Protestocular, İsrail parlamentosu Knessetin çıkardığı yasanın eşitlik olmadığını ve ırkçı olduğunu belirterek, Yahudi Ulus Devlet Yasası İptal edilsin Netanyahu İstifa etsin şeklinde sloganlar attı.
Knessette milletvekilleri olan Müşterek Liste Partisi üyelerinden Ayman Odeh, protesto öncesi yaptığı açıklamada, parlamentonun çıkardığı yasayı eleştirerek, “Bugün binlerce Arap ve Yahudi Tel Avivde bir araya geliyor. Çünkü bizim vermek istediğimiz açık bir mesaj var: Tüm vatandaşlar için demokratik bir ülke istiyoruz” ifadelerini kullandı. Knessetin çıkardığı yasanın ırkçı ve eşitlik karşıtı olduğunu vurgulayan Odeh, “Bu Apartheid yasayı protesto etmek için binlerce insanın sokağa dökülmesinden daha etik bir yol yok” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık