İran Abdyi Uluslararası Ceza Mahkemesine Şikayet Etti

İran, ABDyi ülkeye karşı uyguladığı tek taraflı yaptırımlar nedeniyle uluslararası ceza mahkemesine şikayet etti.

İran Abdyi Uluslararası Ceza Mahkemesine Şikayet Etti
  • 27 Ağustos 2018, Pazartesi 15:08
İran, ABDyi ülkeye karşı uyguladığı tek taraflı yaptırımlar nedeniyle uluslararası ceza mahkemesine şikayet etti.
ABDnin İrana karşı yaptırımları konusu, İran tarafından uluslararası ceza mahkemesine taşındı. İranlı avukatlar uluslararası ceza mahkemesine giderek Donald Trump hükumetinin İrana uyguladığı tek taraflı yaptırımlarını durdurması talebinde bulundu.
İran tarafından yapılan şikayette, “ABDnin yaptırımları İran ekonomisine zarar veriyor ve bu konu açıkça 1955te iki ülke arasında düzenlenen dostluk anlaşmasının ihlal edilmesi anlamına gelmektedir” ifadeleri yer alıyor.
Tasnim haber ajansının aktardığına göre resmi olarak ABDnin Salı günü İranın şikayetine yanıt vermesi bekleniyor. Uluslararası ceza mahkemesinin bir ay içinde son kararı açıklayacağı, İran medyasında bulunan bilgiler arasında yer alıyor.
ABD, İran ile 5+1 ülkeleri arasında düzenlenen nükleer anlaşmadan çekildikten sonra İrana karşı tek taraflı yaptırımlarını yeniden başlatarak, bu ülkeye petrol ihracatı başta olmak üzere diğer alanlarda da yaptırım uygulayacağını belirtmişti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık