Irakın Yeni Cumhurbaşkanı Berhem Salih

Irak Meclisi, Kürdistan Yurtseverler Birliğinin (KYB) adayı Berhem Salihi yeni Cumhurbaşkanı seçti.

Irakın Yeni Cumhurbaşkanı Berhem Salih
  • 02 Ekim 2018, Salı 19:47
Irak Meclisi, Kürdistan Yurtseverler Birliğinin (KYB) adayı Berhem Salihi yeni Cumhurbaşkanı seçti.
Irak Meclisi, cumhurbaşkanını seçmek için bugün bir oturum yaptı. Toplam 329 milletvekilinden 301 milletvekili oylamaya katıldı. İlk oturumda yapılan oylamada Berhem Salih 156 oy alırken, en yakın rakibi Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokratik Partisinin adayı (KDP) Fuat Hüseyin ise 89 oy aldı. Fuat Hüseyinin adaylıktan çekilmesinin ardından ikinci oturum yapılmazken, eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabaninin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliğinin (KYB) adayı Berhem Salih açık bir farkla Irakın 4. Cumhurbaşkanı seçildi.
Irakta milletvekili seçimlerinin yapılmasının üzerine 5 ay geçmesine rağmen henüz yeni hükümet kurulamadı. İki büyük Kürt partisi arasındaki ihtilaf yüzünden bir süredir ertelenen meclis, 4. Cumhurbaşkanını seçmek için bugün toplandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık