Hessendeki Kültür Festivaline Osmangazi Halk Dansları Renk Kattı

Almanyanın Hessen eyaletinde düzenlenen geleneksel kültür festivalinde Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu renk kattı.

Hessendeki Kültür Festivaline Osmangazi Halk Dansları Renk Kattı
  • 06 Haziran 2018, Çarşamba 21:00

Almanyanın Hessen eyaletinde düzenlenen geleneksel kültür festivalinde Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu renk kattı.

Her yıl Hessen eyaletinin farklı şehirlerinde düzenlenen Hessentag Festivali, bu yıl 25 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde Korbachta gerçekleştirildi. Bursanın 2010 yılından beri kardeş şehir olduğu Hessendeki festivalin kortejinde Almanya dışından katılan tek yabancı grup Osmangazi Belediyesi oldu. Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, festival kapsamında 2 ayrı programda gösterilerini sundu. Özellikle Almanyada yaşayan Türkler, Osmangazi heyetine sevgi gösterisinde bulundu. Resmi program dışında Hessendeki Türk derneklerinin programlarında da gösteri yapan Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Hessentag Festivaline katılan Bursa Valiliği ve Osmangazi Belediyesi heyetini kabul eden Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, Almanyanın en ilgi çekici festivaline Bursanın ayrı bir renk kattığını söyledi. Özellikle Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun gösterilerini büyük bir keyifle izlediklerini belirten Bouffier, “Bursa ile ilişkilerimiz her zaman çok iyi durumda. Bizler her yıl Osmangazi Belediyesinin Fetih Şenliklerine davetli olarak katılıyoruz. Osmangazi Belediyesini Hessentag Festivalinde görmekten büyük mutluluk duyduk. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündara selamlarımı gönderiyorum” dedi.


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık